زیر پوست Canon EOS 7D Mark II
بعد از رونمایی از دوربین Canon EOS 7D Mark II تقریباَ تمام وبسایتهای معظم عکاسی مروری بر آن داشتهاند. یکی از مشخصات اصلی این دوربین – که در کمپین بازاریابی نیز بسیار به آن تأکید شده است – قابلیت استفاده از این دوربین در شرایط آب و هوایی نامساعد است. براساس ادعای شرکت کانن و در مقایسه با دوربین Canon EOS 7D،این دوربین جدید تا 4برابر بهتر آببندی شدهتر است! در این پست، دوربین Canon EOS 7D Mark II را باز میکنیم تا دریابیم کیفیت درزگیری و آببندی در این دوربین در چه حدواندازهای است.
نمای جلوی دو دوربین تقریباَ یکسان است. اما زمانیکه پشت آنها را باز میکنیم، تفاوتها آغاز میشود.
همانطور که در تصویر با فلشهای قرمز نشان داده شده، 7D II دارای واشر درزگیر به دور قسمتهای داخلی است.
قسمتهای جنبی در هر دو دوربین به نظر مشابه هستند
ولی با نگاهی دقیقتر، واشری برای قسمت جانبی 7D II مشاهده میشود
یکی از مشکلات دوربین 7D نسخه قدیمی این بود که اگر صفحه نمایش آن را خیلی محکم فشار میدادید، در جد چند میلیمتر جابجا شده و داخل فرو میرفت. برای برگرداندن صفحه نمایش به سرجای خود، باید دوربین را باز میکردید. در تصویر زیر فلشهای سبزرنگ نشان داده شده بر روی قسمتهای داخلی 7D II، دقیقاَ برای برطرف کردن همین مشکل لحاظ شده است. قستهای نشان داده شده، بست فلزی را نشان میدهد که به خوبی صفحه نمایش را نگهداشته و از لغزش آنها جلوگیری میکند.
فلشهای قرمز رنگ، واشر دور بدنه و چشمی دوربین را نشان میدهد.
اگر به پشت دوربین نگاه کنید، واشر کلفت دیگری به دور چشمی میبنید. به این ترتیب این ناحیه دوبار آببندی شده است.
بعد از بازکردن صفحه محافظ پشتی، به قسمت مدارها میرسیم که بهطور واضح در مورد دو دوربین متفاوت است.
قبل از بازگشتن به جزئیات درزبندی، بد نیست نگاهی به این فیبرنوری بیاندازیم که از مدار خود خارج شده و با پنس و فلش قرمز نشان داده شده است.
یکی از جزئیات دیگر که البته میتواند اهمیت فراوان داشته باشد، استفاده از چفتهای اتصالدهنده بهتر و قابل اعتمادتر در 7D II است.
نحوه تعبیه درگاههای مربوط به لوازم جانبی نیز میتواند جالب باشد. در اکثر دوربینها و از جمله 7D، این درگاهها به برد مدارهای چاپی (PCB) لحیم شدهاند. این مشخصه باعث میشود تا در صورت آسیب رسیدن به این درگاهها، کل مدار چاپی دوربین آسیب دیده و مجبور به تعویض آن شوید. در دوربین 7D II، این اتصالات به از برد مدار چاپی جدا شده و با استفاده از یک سیم نرم خمشو متصل شدهاند.
از مبحث آببندی و درزگیری دوربین دور شدیم، ولی خوب بد نیست حالا که دوربین 7D II را باز کردهایم، نگاهی به بردهای الکترونیکی درونی آن نیز بیاندازیم. با این کار مشخص میشود که درگاه کارت CF دارای مدار مخصوص به خود بوده و از برد اصلی دوربین جدا است (در حالیکه در دوربین 7D این چنین نبود). احتمال اینکه سوزنهای اتصالی برای کارت CF دچار مشکل بشوند، زیاد است. در این صورت باید برد اصلی دوربین را تعمیر یا تعویض کنید. اما با این طراحی جدید و هوشمندانه، در صورت بروز مشکل برای درگاه CF دیگر نیازی به تعمیر و تعویض برد اصلی دوربین ندارید.
قسمت تحتانی دوربین نیز آببندی شده و دارای واشر دیگری است.
این واشرها به دور محل اتصال به سهپایه و برای هر لبهای در جلوی دوربین قرار دارند.
در قسمت بیرونی دوربین، بیشتر اتصالات با چسبهای ضدآب پوشش داده شدهاند.
و یکی از کمیابترین موارد، واشر به دور دیوپتر.
خوب این پایان مراسم تشریح Canon EOS 7D Mark II است. از لحاظ درزبندی و آببندی، مشابه این دوربین تقریباَ ساخته نشده است. مانوری که بر روی درزبندی این دوربین در تبلیغات و بازاریابی آن ارائه میشود، تنها یک فریب بازاریابی نیست. این دوربین تلاشی عالی و کامل در درزگیری و آببندی و مسدود کردن تمام منافذ بوده و راه را برای استفاده از آن در شرایط جوی نامساعد باز میگذارد.
منبع: Lensrentals.com
merci az in hame talash dar etelae resani