مقایسه دوربین سونی آلفا a7C و a7III

0 12,515

سونی آلفا A7 III و سونی آلفا a7C هر دو دوربین‌هایی هستند که در شاخه Enthusiast قرار می‌گیرند؛ دوربین‌هایی با قابلیت‌های فنی پیشرفته، مناسب برای کسانی که به عکاسی علاقه‌مند هستند. سونی alpha a7C را می‌توان کوچک‌ترین دوربین فول فریم بدون آینه جهان دانست که درعین‌حال دارای قابلیت‌های فنی سطح بالایی نیز هست. هر دو دوربین موردبحث، دارای حسگر فول‌فریم بوده و رزولوشن هر دو محصول برابر با ۲۴ مگاپیکسل می‌باشد. در تصویر زیر می‌توانید مشخصات فنی این دو دوربین سونی را در کنار هم مشاهده کنید.

اما جدا از این تصویر، کدام دوربین انتخاب بهتری است؟ تفاوت‌های کلیدی این دو دوربین چیست؟ در ادامه تصمیم داریم به این پرسش‌ها پاسخ دهیم.

مقایسه بدنه سونی a7C و سونی a7 III

در تصویر زیر می‌توانید تفاوت‌های میان ابعاد و وزن سونی a7C و a7 III را مشاهده کنید. همان‌طور که مشخص است، دوربین جدید سونی در بخش ابعاد حدود ۲۸ درصد کوچک‌تر از سونی a7 III بوده و در بخش وزن نیز ۲۲ درصد وزن کمتری دارد. سونی a7C در دو رنگ نقره‌ای و مشکی به بازار عرضه می‌شود، درحالی‌که سونی a7 III تنها دارای رنگ مشکی می‌باشد.

هر دو دوربین دارای کیفیت ساخت بالایی بوده و بدنه آن‌ها در برابر نفوذ رطوبت و گردوغبار مقاوم می‌باشد، بنابراین می‌توانید از آن‌ها در شرایط جوی نامطلوب با خیال آسوده استفاده کنید. مانت هر دو دوربین از نوع سونی E بوده و ازنظر تطابق لنزی، کاملاً مشابه هم می‌باشند. همچنین ازآنجاکه هر دو این دوربین‌ها بدون آینه هستند، از فاصله فلنج کوتاهی برخوردارند و لذا می‌توانید با استفاده از آداپتور، لنزهای سایر کمپانی‌ها را نیز روی آن‌ها نصب کنید.

باتری هر دو دوربین قابلیت شارژ با استفاده از درگاه USB را دارد و لذا در این بخش همانند یکدیگر هستند.

در جدول زیر، می‌توانید برخی از مشخصات فیزیکی این دو دوربین را با رقیبانشان مقایسه کنید:

هر تصمیمی در مورد خرید دوربین، لنز و تجهیزات عکاسی، درنهایت به قیمت منتهی می‌شود. دوربین a7C حدود ۱۰ درصد ارزان‌تر از قیمت سونی a7 III درزمانی که معرفی شد می‌باشد. قیمت دلاری سونی a7C برابر با ۱۷۹۸ دلار و قیمت دلاری سونی a7 III برابر با ۱۹۹۸ دلار می‌باشد. بنابراین می‌توان هر دو این دوربین‌ها را در یک بازه قیمتی دانست.

مقایسه حسگر تصویر

سنسور دوربین، قلب آن و مهم‌ترین بخش دوربین است و اندازه این بخش را می‌توان اصلی‌ترین فاکتور در تعیین کیفیت آن است. هر دو دوربین موردبحث، دارای سنسور‌هایی با قطع فول‌فریم بوده و همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، ابعاد آن‌ها نیز دقیقاً برابر با یکدیگر می‌باشد. به دلیل قطع یکسان حسگرها، هر دو مورد دارای کراپ ۱ هستند و هر دو دارای نسبت تصویر اصلی 3:2 می‌باشند.

نه‌تنها سایز حسگر این دو محصول دقیقاً باهم برابر است، بلکه رزولوشنشان نیز یکسان و برابر با ۲۴ مگاپیکسل می‌باشد. این بدان معناست که سایز پیکسل‌ها و تراکمشان نیز در دو دوربین برابر خواهد می‌باشد. البته لازم به ذکر است که سونی A7C به دلیل جدیدتر بودن(این دوربین ۲ و سال و ۶ ماه بعد از a7III معرفی شده است) دارای برتری‌های تکنولوژیکی نسبت به برادر بزرگ‌تر خود است. هر دو دوربین دارای حساسیت ISO قابل تنظیم از ۱۰۰ تا ۵۱۲۰۰ هستند که این میزان در حالت افزایش‌یافته به ۵۰ تا ۲۰۴۸۰۰ خواهد رسید.

مقایسه قابلیت‌ها

بعد از بدنه و حسگر، نوبت به ویژگی‌ها و قابلیت‌های این دو دوربین است. هر دو محصول از منظره یاب الکترونیکی بهره می‌برند که رزولوشن a7C برابر با ۲.۳۶ میلیون نقطه و رزولوشن a7III برابر با ۲.۳۵۹ میلیون نقطه است. در جدول زیر، مقایسه‌ای میان امکانات این دو دوربین و سایر رقبایشان انجام شده است.

توجه داشته باشید که اعداد اعلام‌شده در مورد سرعت شاتر، مربوط به شاتر مکانیکی است. اکثر دوربین‌ها دارای شاتر مکانیکی هستند و برخی علاوه بر این نوع، از شاتر الکترونیکی نیز بهره می‌برند. دو دوربین موردبحث ما نیز هر دو دارای شاترهای الکترونیکی بوده که عملکرد کاملاً بی‌صدایی را در زمان عکاسی دارند. هرچند که این نوع شاتر برای عکاسی از سوژه‌های متحرک چندان مناسب نیست (زیرا امکان به وجود آمدن پدیده Rolling Shutter) وجود دارد.

هر دو دوربین سونی a7C و a7III دارای اینتروال سنج داخلی هستند. این امر دوربین‌ها را قادر می‌سازد تا بدون نیاز به تریگر‌های خارجی و یا نرم‌افزارهای جانبی، به ضبط ویدئوهای تایم‌لپس بپردازد.

برای اتصال کارت حافظه به دوربین‌ها می‌توانید از کارت‌های SD و Memory Stick PRO Duo استفاده کنید. در سونی a7III دو درگاه و در سونی a7C یک درگاه برای اتصال کارت‌های حافظه وجود دارد، ضمن اینکه هر دو دوربین نیز از استاندارد UHS-II پشتیبانی می‌کنند. بدین ترتیب امکان ذخیره اطلاعات با سرعت بسیار بالایی روی این دوربین‌ها وجود دارد که برای فیلم‌برداری 4K و یا عکاسی و با سرعت بالا یک امر ضروری است. البته که یکی از درگاه‌های a7III تنها از استاندارد UHS-I برخوردار است.

اتصالات

بسته به نوع استفاده شما از دوربین، امکانات ارتباطی و اتصالات موجود روی دوربین‌ها به میزان متفاوتی اهمیت خواهند داشت. در جدول زیر امکانات ارتباطی و اتصالات دوربین‌های فوق و رقبایشان آورده شده است که قبل از تصمیم‌گیری به خرید هرکدام، نیاز است نگاهی به آن بیاندازید.

جمع‌بندی

در اینکه هر دو دوربین سونی آلفا a7C و سونی آلفا a7III محصولاتی کارآمد و توانمند هستند شکی نیست. اما اینکه کدام‌یک دوربین بهتری است کاملاً به شما و نوع استفاده‌تان بستگی دارد.

چرا سونی a7III را انتخاب کنیم؟

تصویر بزرگ‌تر منظره یاب. منظره یاب این دوربین دارای بزرگ‌نمایی بیشتری است که زاویه دید وسیع‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهد(۰.۷۸ برابر در مقابل ۰.۵۹ برابر)

شاتر سریع‌تر. سرعت شاتر مکانیکی در این دوربین از A7c‌ سریع‌تر است (۱/۸۰۰۰ ثانیه در برابر ۱/۴۰۰۰ ثانیه)

برخورداری از ۲ درگاه برای اتصال کارت حافظه

چرا سونی a7C را انتخاب کنیم؟

نمایشگر با قابلیت چرخش. این امر دوربین فوق را برای تولید محتوا و ولاگ بسیار مناسب ساخته

ابعاد جمع‌وجور تر. یکی از نکات مهم در مورد این دوربین ابعاد کامپکت آن است

وزن کمتر. علاوه بر ابعاد، وزن این دوربین نیز نسبت به برادر بزرگ‌تر خود کمتر است

عمر باتری بهتر. عمر باتری این دوربین برابر با ۷۴۰ شات و عمر باتری سونی a7III برابر با ۶۱۰ شات به ازای یک باز شارژ کامل است

سرعت بالاتر در انتقال اطلاعات. در این دوربین از استاندارد USB 3.2 استفاده شده و در رقیبش از USB 3.1 بهره گرفته شده است

جدیدتر بودن. این محصول ۲.۵ سال پس از a7III معرفی شده است و از تکنولوژی‌های بیشتری برخوردار است

رنگ نقره‌ای. این مورد کاملاً سلیقه‌ای است اما رنگ نقره‌ای این دوربین یک مورد بسیار جذاب و وسوسه‌انگیز است.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.