فوجی‌فیلم می‌گوید ۴۰٪ از بازار دوربین‌های غیر‌فول‌فریم را در اختیار دارد

0 109

فرانک برنارد مدیر بخش تصویرسازی فوجی‌فیلم فرانسه در مصاحبه‌ای با نشریه فرانسوی Phototrend، اطلاعات جالبی درباره عملکرد بازار فوجی‌فیلم، دوربین‌های جدید این شرکت و این‌که آیا ممکن است فوجی‌فیلم در پاسخ به استقبال از عکاسی آنالوگ، دوربین فیلمی جدیدی تولید کند، به اشتراک گذاشت. در نسخه‌ای از مصاحبه در نمایشگاه Salon de la Photo در پاریس که به صورت ماشینی ترجمه شده،‌ برنارد گفت که فوجی‌فیلم در بازار دوربین‌هایی که شامل دستگاه‌های فول‌فریم نمی‌شوند، رهبر بازار است و «حدود ۴۰٪ از سهم بازار» را در اختیار دارد.

این موضوع ارزش بررسی بیشتری دارد. اگرچه فوجی‌فیلم بازیکن بزرگی در بخش APS-C با دوربین‌های سری X است، اما سیستم مدیوم‌فرمت GFX این شرکت نیز بخشی از این ۴۰٪ را تشکیل می‌دهد. به طور کلی، از تمام دوربین‌های دیجیتال Micro Four Thirds، دوربین‌های APS-C و مدیوم‌فرمت به‌علاوه برخی دیگر از دوربین‌های خاص با اندازه سنسورهای دیگر، فوجی‌فیلم سهم قابل‌توجهی از کل بازار دارد.
ولی این‌گونه نیست که سایر شرکت‌ها در این فضا حضور نداشته باشند. به عنوان مثال، برخی دیگر از دوربین‌های APS-C محبوب نیز در بازار وجود دارند؛ از جمله سری دوربین‌های a6700 و ZV-E10 سونی، Nikon Zfc و Z50 و همچنین Canon EOS R7 و R10. ولی این‌ موضوع که فوجی‌فیلم توانسته چنین تسلطی بر بازار دوربین‌های غیر‌فول‌فریم داشته باشد، تحسین‌برانگیز است.

همچنین این شرکت تا این‌جای سال ۲۰۲۴ عملکرد قدرتمندی داشته. دوربین X100VI، همچنان پس از ماه‌ها از انتشارش، تقاضای زیادی دارد و دوربین GFX 100S II یکی از بهترین پیشنهادها برای عکاسانی است که به دنبال بالاترین کیفیت تصویر هستند. در ارتباط با تقاضای عظیم برای X100VI، که خرید این دوربین را بدون انتظار طولانی تقریباً غیرممکن کرده برنارد می‌گوید که این شرکت قبل از اعلام رسمی دوربین، به شکل تهاجمی در تولید آن اقدام کرد، اما تقاضا «غیرقابل تصور» بود. او افزود: «مردم منتظر این مدل هستند و من بابت در دسترس نبودن این محصول عذرخواهی می‌کنم. اما فکر می‌کنم موفق خواهیم شد که تمام سفارش‌ها را در عرض ۱۰ تا ۱۱ ماه تحویل دهیم.» به امید آن که عکاسان به‌زودی بتوانند X100VI را به راحتی خریداری کنند.

فوجی‌فیلم اخیراً دوربین جدید X-M5 را نیز معرفی کرده؛ دوربینی مقرون‌به‌صرفه از سری X که برای کاربرانی طراحی شده که به دنبال خرید اولین دوربین خود هستند. اما برنارد هشدار می‌دهد که نباید X-M5 را یک «دوربین سطح ابتدایی» نامید. او اشاره می‌کند که قیمت ۸۰۰ دلاری X-M5 در بازار امروز یک قیمت تهاجمی محسوب می‌شود، اما همچنان مبلغ قابل توجهی است. او در مورد این موضوع می‌گوید: «باید در انتخاب کلمات خود دقت کنید.» وی اذعان دارد که قیمت نسبتاً پایین X-M5 به‌طور قابل‌توجهی گزینه‌های فوجی‌فیلم را برای بودجه‌های مختلف افزایش می‌دهد.
برنارد می‌گوید: «متوجه شدیم که در این رنج قیمت به‌ویژه در میان جوانان تقاضای واقعی وجود دارد. گوشی‌های هوشمند به نوعی یک سکوی پرش به سمت این دسته از محصولات هستند؛ هم از لحاظ قیمت و هم از لحاظ مخاطب»

دوربین X-M5 به یک دلیل دیگر نیز، عضوی هیجان‌انگیز از مجموعه فوجی‌فیلم است؛ این اولین دوربین فوجی‌فیلم است که از بسته‌بندی جدید و سازگارتری با محیط‌زیست استفاده می‌کند. برنارد به برنامه‌های این شرکت برای کاهش انتشار دی اکسید کربن اشاره می‌کند. به‌عنوان بخشی از این ابتکار، فوجی‌فیلم به دنبال کاهش اثرات زیست محیطی بسته‌بندی‌های خود بوده؛ از جمله اجتناب از استفاده از جوهرهای رنگی که بازیافت کارتن‌ها را دشوارتر می‌کند، کاهش میزان پلاستیک در بسته‌بندی و حذف شارژرها و کابل‌های غیرضروری که بیشتر مشتریان از قبل آن‌ها را در اختیار دارند. فوجی‌فیلم به PetaPixel می‌گوید که این رویکرد جدید در بسته‌بندی X-M5 به تمام دوربین‌های آینده این شرکت نیز منتقل خواهد شد.
در مورد دوربین‌های آینده، فوجی‌فیلم بخش قابل‌توجهی از سهم بازار خود را به دلیل قابلیت Film Simulations فوق‌العاده خود به دست آورده که به‌طور دقیق ظاهر فیلم‌های محبوب قدیمی فوجی‌فیلم و جدید این کمپانی را بازآفرینی می‌کند. وقتی که سری X فوجی‌فیلم بیش از یک دهه پیش معرفی شد، عکاسی با فیلم در وضعیت بغرنجی بود. از این رو رویکرد دیجیتالی که حس نوستالژیک را برآورده می‌کرد یک حرکت منطقی بود.

تعداد زیادی از عکاسان این حس نوستالژیک را با خرید دوربین‌های فیلمی واقعی تجربه می‌کنند، به طوری که فیلم عکاسی در حال تجربه بازگشتی بزرگ است و برخی شرکت‌ها حتی به ساخت دوربین‌های فیلمی مدرن روی آورده‌اند، از جمله Pentax و Mint. سوال این‌جاست که آیا فوجی‌فیلم با توجه به سابقه غنی خود در زمینه دوربین‌های آنالوگ، دوربین فیلمی جدیدی خواهد ساخت؟
در پاسخی ناامید کننده برای طرفداران آنالوگ، پاسخ برنارد منفی است. او می‌گوید: «در حال حاضر فکر نمی‌کنم ساخت دوربین فیلمی جدید در برنامه کار ما باشد.» با این حال، او به‌طور کامل این احتمال را رد نکرده: «ترجیح می‌دهم در این زمینه محتاط باشم».
فرانک برنارد در مصاحبه با Phototrend به موضوعات دیگری نیز پرداخته؛ از جمله هوش مصنوعی، چگونگی کاهش چشمگیر اندازه لنز جدید XF 16-55mm f/2.8 Mark II فوجی‌فیلم، کاربردهای فوجی‌فیلم در ورزش و عکاسی خبری و موارد دیگر. مصاحبه کامل فرانک برنارد در Phototrend در دسترس است.

منبع petapixel
نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.