مقایسه نیکون Z6 و Z6 II

0 1,974

اولین سؤالی که با معرفی نسل دوم دوربین Z6 نیکون با نام نیکون Z6 II به ذهن همه رسیده آن است که تفاوت‌های این دو مدل در چیست؟ در این مقاله نگاهی دقیق‌تر به دو نسل دوربین Z6 داریم و از منظر مشخصات فنی این محصولات را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.

مقایسه مشخصات فنی نیکون Z6 و Z6 II

هر دو مدل به‌عنوان دوربین‌هایی بدون آینه با قابلیت‌های استفاده عمومی طراحی و ساخته شده‌اند. به لطف حسگر ۲۴ مگاپیکسلی، سرعت بالای عکاسی پیاپی و سیستم فوکوس خودکار هیبرید، هر دو نسل این دوربین دارای عملکردی بسیار خوب، قدرتمند و روان هستند. علاوه بر عکاسی، این دوربین‌ها در بخش فیلم‌برداری نیز دارای ویژگی‌های قابل‌توجهی هستند و توانایی فیلم‌برداری ۱۰ بیتی RAW را دارند (با آپدیت فریمور). نیکون دوربین Z6 II را در بخش‌های بسیاری بهبود داده است که در جدول زیر این موارد را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.

ویژگیNikon Z6Nikon Z6 II
رزولوشن حسگر۲۴.۵ مگاپیکسل۲۴.۵ مگاپیکسل
فیلتر Low-Passدارددارد
نوع حسگرBSI CMOSBSI CMOS
حساسیت ایزو نیتیوISO 100-51200ISO 100-51200
لرزشگیر داخلیدارد – ۵ محورهدارد – ۵ محوره
سایز حسگر۳۵.۹x۲۴.۰ میلی‌متر۳۵.۹x۲۴.۰ میلی‌متر
سایز تصویر۶۰۴۸x۴۰۲۴۶۰۴۸x۴۰۲۴
پردازنده تصویرEXPEED 6Dual EXPEED 6
نوع و رزولوشن منظره‌یابQVGA با رزولوشن ۳.۶ میلیون نقطهQVGA با رزولوشن ۳.۶ میلیون نقطه
میزان پوشش منظره‌یاب۱۰۰ درصد۱۰۰ درصد
بهبود نرخ به‌روزرسانی منظره‌یابخیردارد
بهبود زمان قطعی منظره‌یابخیردارد
بزرگ‌نمایی منظره‌یاب۰.۸ برابر۰.۸ برابر
فلاش داخلینداردندارد
سرعت سینک فلاش۱/۲۰۰ ثانیه۱/۲۰۰ ثانیه
کارت حافظهیک درگاه CFe/XQD۱درگاه CFe/XQD و ۱درگاه SD UHS II
سرعت عکاسی پیاپی۱۲ فریم بر ثانیه۱۴ فریم بر ثانیه
بافر دوربین (12-bit Lossless)۳۵۱۲۴
حداکثر سرعت شاتر۱/۸۰۰۰ ثانیه۱/۸۰۰۰ ثانیه
حداقل سرعت شاتر۳۰ ثانیه۹۰۰ ثانیه
سیستم فوکوس خودکارهیبرید PDAF با ۲۶۳ نقطه فوکوسهیبرید PDAF با ۲۶۳ نقطه فوکوس
حساسیت در نور کم-3.5 تا +19EV-4.5 تا +19EV
فوکوس روی چشم در حالات مختلفندارددارد
فوکوس روی چشم در فیلم‌برداریندارددارد
حداکثر رزولوشن فیلم‌برداری4K@30p, 1080p@120p4K@60p, 1080p@120p
کراپ ویدئو4K1.01.0(30p), 1.5x (60p)
خروجی HDMI/ حالت N-Log4:2:2 10-bit / دارد4:2:2 10-bit / دارد
HLG/HDR Outندارددارد
قابلیت چرخش نمایشگر/نمایشگر لمسیدارد / دارددارد / دارد
سایز نمایشگر/رزولوشن۳.۲ اینچی با رزولوشن ۲.۱ میلیون نقطه۳.۲ اینچی با رزولوشن ۲.۱ میلیون نقطه
وای‌فای/بلوتوثدارد / دارددارد / دارد
Intervalometer + Timelapseندارددارد
آپدیت فریمور از طریق Snapbridgeندارددارد
باتریEN-EL15bEN-EL15c
عمر باتری (CIPA)۳۱۰ شات۳۴۰ شات
عمر باتری در فیلم‌برداری۸۵ دقیقه۱۰۰ دقیقه
باتری گریپMB-N10MB-N11
کنترل روی باتری گریپندارددارد
قابلیت اتصال به منبع انرژی خارجیندارددارد
USB Power + Transferندارددارد
بدنه مقاوم در برابر شرایط محیطیدارددارد
نسخه USBTyep-C 3.1Tyep-C 3.1
وزن۵۸۵ گرم۶۱۵ گرم
ابعاد۱۳۴x۱۰۰.۵x۶۷.۵ میلی‌متر۱۳۴x۱۰۰.۵x۶۹.۵ میلی‌متر
قیمت۱۹۹۹ دلار۱۹۹۹ دلار
   
   
   
   

باوجوداینکه دو دوربین ازنظر ظاهری بسیار شبیه به هم هستند، اما Z6 II دارای بهبودهایی در بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار است. نخستین مورد به‌کارگیری دو پردازنده EXPEED 6 در این دوربین است که موجب شده تا سرعت عملکرد آن در بخش بافر، فوکوس خودکار و عکاسی پیاپی بهبود پیدا کند. نیکون Z6 II می‌تواند تا با سرعت ۱۴ فریم بر ثانیه به‌صورت پیاپی به عکاسی بپردازد، که این میزان در نسل قبلی ۱۲ فریم بر ثانیه بوده است. البته که این تغییر در مقایسه با افزایش بافر دوربین از ۳۵ به ۱۲۴ مورد ناچیزی به شمار می‌رود. بدین ترتیب بافر Z6 II به میزان ۳.۵ برابر بیشتر از Z6 خواهد بود. این به آن معنا است که در زمان عکاسی با سرعت ۱۴ فریم بر ثانیه، می‌توانید تا ۹ ثانیه به‌صورت پیاپی عکاسی کنید. این مورد در Z6 در حدود ۳ ثانیه خواهد بود.

مورد دوم بهبود جزئی سیستم فوکوس خودکار دوربین است. نیکون Z6 II دارای حساسیت -4.5EV تا 19EV است که موجب شده عملکرد‌ آن در نور کم نسبت به حساسیت -3.5EV تا 19EV نسل قبلی بهتر باشد. همین امر موجب شده تا Z6 II در فوکوس خودکار در شرایط کم‌نور نیز عملکرد بهتری داشته باشد. همچنین Z6 II قابلیت فوکوس روی چشم سوژه را در گستره وسیعی از حالات فوکوس و همچنین در زمان فیلم‌برداری در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

Z6 II دارای سرعت فیلم‌برداری ۶۰ فریم بر ثانیه‌ای در فیلم‌برداری 4K است هرچند که محدود به کراپ 1.5x خواهد بود. اما در رزولوشن‌های 1080p و پایین‌تر بدون کراپ خواهند بود. Z6 II همچنین قادر به خروجی به‌صورت HLG و HDR با استفاده از پورت HDMI نیز خواهد بود.

یکی از مواردی که در مورد نسل قبلی این دوربین برای بسیاری از کاربران آزاردهنده بوده، وجود تنها یک درگاه حافظه روی این دوربین است که حالا در مدل جدید با به‌کارگیری ۲ درگاه برای قرار دادن کارت‌های حافظه، این مشکل نیز برطرف شده است. در Z6 II از یک درگاه برای استفاده از کارت‌های حافظه CFexpress و XQD استفاده شده و یک درگاه هم با قابلیت پشتیبانی از کارت‌های حافظه SD با پشتیبانی از UHS-I و UHS-II روی بدنه آن وجود دارد. همانند بسیاری از دوربین‌های حرفه‌ای نیکون، در این مدل جدید Z6 هم می‌توانید تا از هرکدام از درگاه‌ها برای یک استفاده بخصوص بهره ببرید. مثلاً از یکی از درگاه‌ها به‌عنوان بک‌آپ یا ذخیره فایل‌های RAW استفاده کرده و فایل‌های JPEG را روی کارت دیگر ذخیره کنید.

زمانی که صحبت از ویژگی‌های فریمور دوربین می‌رسد، نیکون Z6 II دارای حداقل سرعت ۹۰۰ فریم بر ثانیه است درحالی‌که نسل قبلی آن دارای سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه بوده است. همچنین در مدل جدید می‌توانید تا فریمور دوربین را از طریق فناوری ارتباط بی‌سیم Snapbridge نیز آپدیت کنید و نیازی به  دانلود آن روی کارت حافظه نخواهید داشت.

مدل جدید دوربین از باتری EN-EL15c استفاده می‌کند که دارای ظرفیت بیشتری نسبت به باتری EN-EL15b به‌کاررفته در مدل Z6 است و مصرف بهتری نیز دارد. در زمان استفاده از منظره‌یاب الکترونیک دوربین، در مدل جدید می‌توانید تا ۳۴۰ شات و در مدل قبلی تا ۳۱۰ شات بر اساس استاندارد CIPA عکاسی کنید. همچنین در زمان فیلم‌برداری هم Z6 II قادر است با یک‌بار شارژ تا ۱۰۰ دقیقه به فیلم‌برداری بپردازد که در نسل قبل این میزان برابر با ۸۵ دقیقه بوده است.

نیکون برای مدل جدید یک باتری گریپ جدید طراحی کرده که نسبت به گریپ مدل Z6 تغییرات بسیاری داشته است. این باتری گریپ جدید دارای دکمه‌های کنترلی روی خود است و همچنین مجهز به یک درگاه USB-C نیز هست که با استفاده از آن می‌توانید در زمان استفاده از دوربین، باتری را نیز به منبع انرژی متصل کنید. در همین حین نیز خواهید توانست تا از پورت موجود روی بدنه دوربین نیز برای مقاصدی همچون انتقال اطلاعات و … استفاده کنید. از پورت موجود روی بدنه دوربین یک درگاه با کاربرد دوگانه است و می‌توانید در حین شارژ دوربین، از آن به‌عنوان یک وب کم هم استفاده کنید. بهبودهای سخت‌افزاری نسل جدید موجب شده تا وزن آن‌هم کمی بالاتر از مدل قبلی باشد و ضخامت آن نیز ۲ میلی‌متر افزایش یابد. البته این تفاوت‌های به‌قدری کم هستند که بسیاری از کاربران احتمالاً متوجه آن‌هم نخواهند شد.

از دیگر بهبودهای جزئی Z6 II می‌توان به نرخ به‌روزرسانی بهتر آن نسبت به Z6 و کاهش زمان خاموش شدن آن در میان فریم‌های عکاسی اشاره کرد. البته که نیکون عدد دقیقی برای این میزان تفاوت اعلام نکرده است. به‌صورت کلی می‌توان گفت که نیکون Z6 II بهبودهای بسیار خوبی نسبت به نسل قبلی خود دارد و اگر قصد خرید یک دوربین بدون آینه را دارید، مدل جدید انتخاب مناسب‌تری خواهد بود.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.