- یادداشتهایی از کارگاهها و چند روایت از زندگی کیارستمی
- نویسنده: پال کرونین
- مترجم: سهراب مهدوی
- ۲۲۴ صفحه مصور سیاه و سفید
- چاپ اول ۱۳۹۶
- نشر نظر
- شماره شابک ۹۷۸۶۰۰۱۵۲۲۱۹۲
این کتاب همراه با پیشگفتاری از «مایک لی» -نویسنده و کارگردان بریتانیایی، برنده جوایز نخل طلا، شیر طلایی و بفتا، مقدمه نویسنده، یادداشت نویسنده بر نسخه فارسی و یادداشت ناشر منتشرشده است.
این کتاب -که با زبانی خودمانی به ثبت کارگاه یکهفتهای و بده بستان میان شاگرد و آموزگار پرداخته است- در حقیقت برداشتها و گزیدههای بهدقت غربال شدهی درسهایی که در این کارگاهها به شاگردان آموخته میشود، تغییر نگاه به پیرامون و کشف زبان تازه از سینما است. نگارنده با این کتاب ادای دینی به عباس کیارستمی کرده تا با کشف نگاه او به هستی ما را در شناخت این چهره فرهیختهی سینمای جهان یاری رساند.
درباره نویسنده:
از فیلمهای پال کرونین میتوان به «حواست باشه هسکل این واقعیه! تولید فیلم رسانهها احساس ندارند» (۲۰۰۱)، «هنر ویرانگر: آموس ووگل و سینما ۱۶» (۲۰۰۳) و «در ابتدا تصویر بود: گفتگوهایی با پیتر وایتهد» (۲۰۰۶) اشاره کرد. برخی کتابهای کرونین عبارتاند از مجموعهای از نوشتههای الکساندر مکندریک به نام «درباره فیلمسازی: پیش درآمدی بر مهارتهای کارگردانی» (۲۰۰۲)، «مصاحبه با ورنر هرتزوگ؛ دستورالعملی برای گمگشتگان» (۲۰۱۴)، «سر کلاس با کیارستمی» (۲۰۱۵) و کتابی به همراه فیلم او «زمان آشوب» (۲۰۱۷) در مورد اعتراضات دانشجویی ۱۹۶۸ در دانشگاه کلمبیا. کرونین در گروه تاریخ هنر در دانشگاه هنرهای تجسمی نیویورک تدریس میکند.
نوشتن نقد و نظر