- عکاسی در باستانشناسی و نگاهی به عکاسی مردمنگاری
- نویسنده: ندا حسین طهرانی
- تعداد صفحات : ۳۵۳
- سال چاپ : ۱۳۹۳
عکاسی یکی از مهمترین روشهایی است که یک باستانشناس و مردم نگار میتواند تمامی جنبههای کار میدانی خود را به طور روزانه ثبت و بایگانی کند. به دلیل مستند و عینی بودن عکس، میتوان از آن به عنوان یک مدرک علمی در محوطهها و حفاریهای باستانی و همچنین اسناد تاریخی استفاده کرد. این گزارشهای تصویری میتوانند در صورت وجود ابهام و بروز مشکل در یادداشتها نیز به کار گرفته شوند. در مورد یافته های مورد تردید، ثبت از طریق یک عکاسی دقیق میتواند آخرین وسیله برای اثبات صحت کار میدانی باشد.
کتاب حاظر با دستیابی به مناسبترین و سادهترین راهکارها، اصول و فنون و روشهای موثر عکاسی در پژوهشها و کاوشهای باستانی را در اختیار باستانشناسان قرار میدهد.
یک بخش از کتاب نیز به عکاسی مردمنگاری اختصاص یافته است که برای پژوهشهای مردمشناسی بسیار سودمند و پرفایده است.
این کتاب جدای از بخشهای تخصصی برای عکاسی باستانشناسی، به مطالب گوناگونی از انتخاب تجهیزات، استفاده از قابلیتهای حرفهای دوربینهای پیشرفته برای عکاسی مناظر و اماکن باستانی، شیوههای نورپردازی مصنوعی، عکاسی ماکرو از لوح و کتیبهها، سکهها و انواع اشیا تاریخی بجا مانده در طول تاریخ ، ویرایش عکسها در نرمافزارهای ویرایشگر حرفهای مانند فتوشاپ، و نهایتا گرفتن خروجیهای دقیق برای بایگانی تصاویر از اماکن باستانی میپردازد.
نوشتن نقد و نظر