معرفی آلپا سری۱۲-قسمت دوم

3 1,705

در قسمت اول از معرفی دوربین‌های تکنیکی آلپا سری۱۲ با شرکت آلپا آشنا شدیم و برخی ویژگی‌های دوربین‌های آلپا را برمشردیم. در متن پیش رو به معرفی مدل‌های مختلف دوربین آلپا و بیان مختصر ویژگی‌های آن‌ها می‌پردازیم.

دوربین‌های سری ۱۲ آلپا را می‌توان به گونه‌های مختلفی دسته‌بندی کرد. در ابتدا با توجه به نام‌گذاری خود شرکت به معرفی مختصر این می‌پردازیم:

– آلپا (12TC  (Travel Compact، این دوربین همان‌گونه که از نامش بر می‌آید کوچک‌ترین دوربین آلپا است که در دو رنگ مشکی و نقره‌ای عرضه می‌شود. دوربین آلپا 12TC گزینه مناسبی برای عکاسان خلاقی است که می‌خواهند سبک سفر کنند و البته می‌خواهند بر روی دوربین خود همواره از تنظیمات تمام‌دستی بهره برند و در پی سبک و کیفیتی هستند که یافتن آن در دوربین‌هایی با تولید انبوه غیر ممکن است.

Alpa Camera

– آلپا (12STC   (Shift Travel Compact- این دوربین مشابه دوربین TC است و امکان حرکت لنز نسبت به دوربین را در یک راستا (افقی) فراهم می‌آورد. دوربین آلپا 12 STC نیز هم‌چنان دوربینی سبک به حساب می‌آید و مناسب سفر است، ‌این دوربین نیز همانند 12 TC‌ قابل استفاده در زمینه‌های متعارفی است که دوربین‌های قطع متوسط از پس آن بر می‌آیند، اما امکان کنترل پرسپکتیو، ‌این دوربین را از دوربین‌های مشابه قطع متوسط جدا کرده و در دسته دوربین‌های تکنیکی نیز قرار می‌دهد.

STC

– آلپا (12WA (Wide Angle،‌ یکی از دو دوربین معرفی شده در فوتوکینا ۹۸ است. همان‌طور که از نام این کالا بر می‌آید، این دوربین تا حد امکان باریک ساخته‌شده تا با لنزهای زاویه باز سازگار باشد. علاوه بر این با توجه به ابعاد و وزن این دوربین و هم‌چنین تعبیه دو دستگیره در دو طرف آن، این دوربین برای استفاده در خارج از استودیو بسیار کارآمد است. باید گفت که اعضای آژانس عکس مگنوم از جمله مشتریان این دوربین هستند و مجله نیوزویک درباره آن، مقاله نوشته است.

WA

– آلپا (12SWA (Shift Wide Angle،‌ یکی دیگر از دو دوربین معرفی شده در فوتوکینا ۹۸ است. این دوربین مشابه مدل WA است و امکانی جذاب را در اختیار عکاسان قرار می‌دهد که به طور خاص کاربرد معمارانه دارد اما همچنین در عکاسی منظره نیز به کار گرفته می‌شود. امکان اصلاح پرسپکتیو (شیفت) در خود دوربین تعبیه شده است که به سبب کاربرد بیشتر در راستای عمودی و به سمت بالا قرار گرفته است. این امکان، ‌این دوربین را از دوربین‌های مشابه قطع متوسط جدا کرده و در دسته دوربین‌های تکنیکی نیز قرار می‌دهد.

SWA

– آلپا 12MAX ، امکان شیفت (کنترل پرسپکتیو) گسترده‌ای را هم‌زمان  در راستای افقی و عمودی  فراهم می‌آورد. علاوه بر این  با استفاده از مبدل‌های مختلف تیلت/سوینگ آلپا گزینه‌های فریبنده عکاسانه دیگری را  نیز در دسترس قرار می‌دهد. استحکام، وزنی ایده‌آل، اندازه‌ای مناسب و دقت بسیار بالا در آلپا 12MAX گردهم آمده‌اند تا در عمل بالاترین سطح ممکن از  دوربینی همه‌کاره را پدید آورند.

MAX

– آلپا 12XY ،‌ (که X و Y به حرکت در دو محور X و Y اشاره دارد) دوربینی است که به دلیل ابعاد و وزنش برای استفاده بر روی سه‌پایه طراحی شده است. این ویژگی بسیار مطلوب است چرا که علاوه بر پایداری دوربین بر روی سه‌پایه، امکان حرکات (شیفت) بیشتر برای دستیابی به تصاویر بسیار دقیق که باید به یکدیگر چسبانده شده و تصاویر بزرگ‌تری به وجود آورند، پدید می‌آید. به بیان ساده، تمامی کیفیات مورد نیاز، به تمامی در آلپا 12XY  گرد هم آمده‌اند.

XY

-آلپا 12 FPS، شاید شگفت‌انگیزترین دوربین قطع متوسط بدون آینه برای بک‌های دیجیتال باشد. در این دوربین شاتر کانونی الکترونیکی یکپارچه‌ای تعبیه شده است که لرزش بسیار کمی در هنگام عکاسی ایجاد می‌کند. سریعترین سرعت شاتر این دوربین 4000/1 ثانیه است که به مراتب سریع‌تر از شاترهای میان‌لنز عمل می­‌کند. همچنین با این دوربین می‌توانید از شاترهای مکانیکی و الکترونیکی میان‌لنز نیز استفاده کنید که امکان هم‌زمانی سریع با فلاش را فراهم می‌آورد.

FPS

دسته‌بندی دیگری که بیشتر به کار عکاسان حرفه‌ای می‌آید، ‌دسته‌بندی بر اساس ویژگی‌های کارکردی حرفه‌ای است. برای مثال می‌توان دسته‌بندی زیر را ارائه کرد:

– دوربین‌های بدون حرکت شامل: 12TC , 12WA

– دوربین‌های با حرکت در یک راستا شامل:  12STC , 12SWA

ـ دوربین‌های با حرکت در دو راستا شامل: 12MAX , 12XY

– دوربین 12FPS !!!

همان‌طور که اشاره شد،‌ تمامی این دوربین‌های از لنزهایی که به سفارش و تحت کنترل آلپا، توسط دو شرکت اشنایدر و رودنشتوک ساخته‌شده‌اند، ‌پشتیبانی می‌کنند. علاوه بر این، دوربین FPS می‌تواند با استفاده از مبدل‌های مناسب، از لنزهای هاسلبلاد، زایس، کنتاکس، لایکا، نیکون، کانن و … پشتیبانی کند و این تنها یکی از ویژگی‌های خارق‌العاده این دوربین است. با توجه به عدم وجود فانوس در این دوربین‌ها، آلپا فاصله‌گذارها و مبدل‌های بسیار دقیق فوکوسی طراحی کرده است که با توجه به هر لنز طراحی شده‌اند. هم‌چنین امکان ساخت سفارشی مبدل اتصال لنزهای خارج از لیست آلپا نیز وجود دارد.

همان گونه که در متن پیشین اشاره شد،‌ صرف وجود حرکات دوربین و مبدل‌های تیلت/سوینگ، مسبب جدا شدن آلپا از دیگر دوربین‌های قطع متوسط نیست،‌ همان‌گونه که آلپا ادعا می‌کند این دوربین‌ها مناسب عکاسانی حرفه‌ای است که در پی سبک و کیفیتی هستند که یافتن آن در دوربین‌هایی با تولید انبوه غیر ممکن است. این کیفیت علاوه بر دقت ساخت فوق‌العاده آلپا، مرهون سیستم یک‌پارچه دوربین‌های سری 12 نیز هست.

 

3 نظرات
  1. مهران713 می‌گوید

    سلام ، خسته نباشید .
    اگه اینا دوربینه ، پس این وسیله ایی که من دستم میگیرم چیه؟ !

    1. روزبه ملکی می‌گوید

      سلام، ممنون
      اگر اون وسیله‌ای که دسستونه می تونه عکس هم بگیره، اون هم دوربینه! ولی خوب، دوربین ابزاره و هر ابزار محدودیت هایی داره. این دوربین‌ها هم محدودیت‌هایی دارن البته قطعا امکان ثبت عکس هایی رو فراهم می کنن که با دوربین‌های من و شما نمی‌شه ثبتشون کرد
      با احترام

  2. مهران713 می‌گوید

    بسیار لذت بردم . مرسی

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.