تفاوت فیلمبرداری با DSLRها و Camcorderها

46 12,290

در سالهای اخیر فیلمبرداری با دوربین‌های عکاسی DSLR بسیار باب شده ‌است و فیلمسازان از این دوربین‌ها در پروژه‌های مختلفی از ساخت فیلمهای کوتاه و مستند گرفته تا فیلم‌های بلند سینمایی بهره‌ می‌برند. شاید برای خیلی‌ها این سوال پیش آمده ‌باشد که چرا این دوربین‌ها که در اصل برای عکاسی ساخته شده‌اند اینقدر برای فیلمبرداری مورد استفاده قرارمی‌گیرند؟ در این مطلب ضمن بررسی تفاوت‌های دوربین‌های DSLR و دوربین‌های مخصوص فیلمبرداری (camcorders)  به این سوال پاسخ خواهم داد.

در اینجا مقصود از camcorderها دوربین‌های مخصوص فیلمبرداری است که در رده‌ای بالاتر از دوربین‌های فیلمبرداری خانگی قرار می‌گیرند، اما با دوربین‌های سینمایی کاملاً متفاوت هستند. ممکن است در جاهای مختلف از عنوان دوربین‌های فیلمبرداری حرفه‌ای در مورد آنها استفاده شود که بیشتر برای ایجاد تمایز بین این رده از دوربین‌ها و دوربین‌های در اصطلاح handycam خانگی است. اهمیت این مطلب از آنجایی است که رده‌ی دیگری از دوربین‌های فیلمبرداری سینمایی (دوربین‌هایی نظیر Canon EOS C100 یا Sony FS7) وجود دارد که بسیار گران‌قیمت‌تر هستند و از لحاظ امکانات هم با camcorderهای حرفه‌ای تفاوت‌های بسیاری دارند!

عمق میدان و عملکرد در ISOهای بالا

مهمترین تفاوت بین این دو نوع دوربین، که عمده برتری دوربین‌های DSLR هم بشمار می‌رود، اندازه‌ی سنسور تصویر در آنها است. دوربین‌های DSLR در دو نوع متداول فول فریم و سایز APS-C تولید می‌شوند که دارای سنسورهایی بسیار بزرگ‌تر از سنسورهای تصویر به‌کا‌ررفته در دوربین‌های فیلمبرداری معمول (camcorder) هستند. اندازه‌ی بسیار بزرگتر سنسور تصویر در دوربین‌های DSLR باعث می‌شود تا با لنز‌هایی با مشخصات برابر با دوربین‌های فیلمبرداری به عمق میدان بسیار کمتری دست‌یافت. عمق میدان کم باعث می‌شود تا فیلمساز بتواند با محوکردن پس‌زمینه تأکید بیشتری بر روی سوژه داشته‌ باشد. این امر سبب می‌شود که فیلم گرفته ‌شده در اصطلاح سینمایی‌تر جلوه کند، چرا که در اکثر فیلم‌های سینمایی از این تکنیک استفاده می‌شود. همین امکان دستیابی به عمق میدان کم با صرف هزینه‌ای بسیار پایین‌تر از خرید دوربین‌های حرفه‌ای و بسیار گران‌قیمت سینمایی دلیل اصلی بسیاری از فیلمسازان مستقل برای استفاده از دوربین‌های DSLR در ساخت فیلم‌هایشان است.

DOF

سنسور بزرگتر یک مزیّت دیگر هم برای این دوربین‌ها به همراه داشته ‌است و آن امکان فیلمبرداری در نور کم و در ISOهای بالا است. البته، از این لحاظ بین دوربین‌های مختلف DSLR تفاوت‌هایی وجود دارد و همگی در یک سطح نیستند. برای مثال، دوربین کانن 5D Mark III که یک DSLR فول‌ فریم است در فیلمبرداری در نور کم عملکرد بسیار خوبی دارد و نویز کمی در فیلم‌ها ایجاد می‌کند؛ اما دوربین کانن 700D که یک DSLR سایز APS-C است در نور کم و ISOهای بالا به هیچ وجه عملکرد مشابه 5D Mark III را ندارد و نویز بیشتری را در فیلم‌ها ایجاد می‌کند.

سنسور‌های تصویر کوچک بکار رفته در camcorderها عمق میدان بسیار بیشتری را ایجاد می‌کنند که جدا کردن سوژه از پس‌زمینه را دشوار می‌کند. همچنین، در نور کم و ISOهای بالا هم اکثر این دوربین‌ها به نسبت دوربین‌های DSLR نویز بیشتری را در فیلم‌های ضبط‌ شده ایجاد می‌کنند که البته در این زمینه عملکردی تقریباً مشابه با دوربین‌های DSLR سایز APS-C دارند.

قابلیّت تعویض لنز

changing-lens-4

یک برتری دیگر دوربین‌های DSLR در مقابل camcorderها این است که برای مقاصد متفاوت فیلمبرداری می‌توان لنز دوربین را براحتی تعویض کرد و همچنین این بدین معنی است که امکان استفاده از لنز‌های سینمایی بسیار باکیفیت ساخت شرکت‌هایی نظیر زایس نیز وجود دارد. هرچند که اکثر camcorderها دارای لنزهای زوم غیر قابل تعویض هستند که فاصله‌ی کانونی خوبی را از واید تا تله پوشش می‌دهند؛ اما این لنز‌ها کیفیت اُپتیکی لنز‌های حرفه‌ای‌تر دوربین‌های DSLR را ندارند! در اکثر آنها دیافراگم لنز ثابت نیست و با زوم کردن دریچه‌ی دیافراگم نیز تا چند استاپ بسته می‌شود. همچنین دستیابی به فواصل کانونی سوپر واید و افکت fish eye هم با این لنز‌ها ناممکن است. بنابراین، استفاده از دوربین‌های DSLR دست فیلمسازان را برای انتخاب بین انواع لنز با مشخصات متفاوت باز ‌خواهدگذاشت، در حالی که فیلمساز در صورت استفاده از دوربین‌های فیلمبرداری به یک لنز با مشخصات ثابت محدود می‌شود.

امکانات ضبط صدا

تا اینجا دوربین‌های DSLR دو برتری مهم داشتند که باعث جذب بسیاری از فیلمسازان مستقل برای رسیدن به تصویری سینمایی می‌شد؛ اما در مورد امکانات ضبط صدا، برتری از آن دوربین‌های فیلمبرداری است. البته تعجّبی هم ندارد، برخلاف DSLRها، این دوربین‌ها مخصوص ضبط فیلم ساخته ‌شده‌اند و باید امکانات ضبط صدای خوبی را هم ارائه دهند. اکثر این دوربین‌ها علاوه بر میکروفون‌های داخلی بهتری که برای ضبط صدا دارند، دارای درگاه XLR هم می‌باشند که درگاه استاندارد حرفه‌ای برای اتصال میکروفون به دوربین است. همچنین، امکان تنظیم سطح (level) صدا و مانیتورینگ صدا (از طریق اتصال هدفون به دوربین) هم در اکثر camcorderهای حرفه‌ای وجود دارد.

xa25_feature_16

در مقابل، بسیاری از دوربین‌های DSLR (مخصوصاً DSLRهای سطح مبتدی و متوسط) دارای درگاه اتصال میکروفون خارجی نیستند و آنهایی هم که این امکان را دارند از درگاه استریوی 3.5 میلیمتری استفاده می‌کنند که استحکام درگاه XLR را ندارد و کاملاً مستعد جدا ‌شدن است. استفاده از میکروفون داخلی این دوربین‌ها هم با محدودیّت‌هایی همراه است. صدای فشردن دکمه‌ها و چرخاندن پیچ‌های تنظیم دوربین در هنگام فیلمبرداری به وضوح در فیلم ضبط می‌شود و علاوه بر آن در بسیاری از دوربین‌های DSLR (بجز DSLRهای کانن که مجهز به لنزهای STM این شرکت می‌باشند) در صورت استفاده از فوکوس خودکار، صدای موتور فوکوس خودکار لنز هم در فیلم ضبط خواهد ‌شد. البته باید در نظر داشت که در پروژه‌های مهم تصویربرداری، بخصوص ساخت فیلم‌های کوتاه و سینمایی، صدا به طور جداگانه ضبط خواهد شد و محدودیّت‌های دوربین‌های DSLR در این زمینه خیلی اهمیّت نخواهد داشت.

دیگر تفاوت‌ها

هرچند که امروزه ممکن است زوم‌کردن در هنگام فیلمبرداری دیگر خیلی مورد استفاده نباشد (البته در کارهای مستند همچنان بسیار مهم و قابل‌استفاده‌ است)، اما به هرحال، دوربین‌های فیلمبرداری امکان زوم الکترونیکی (power zoom) را با فشردن دکمه یا کشیدن اهرمی که بر روی دوربین تعبیه‌ شده فراهم می‌سازند که نتیجه‌اش زوم نرم و بی‌صدا است. برای زوم کردن با دوربین‌های DSLR باید به صورت دستی حلقه‌ی زوم لنز را بچرخانید که مطمئناً به نرمی و دقت زوم با دوربین‌های فیلمبرداری نخواهد ‌بود.

دو امکان focus peaking و zebra stripes‌ هم که معمولاً در دوربین‌های فیلمبرداری وجود دارند در اکثر دوربین‌های DSLR غایب‌اند. اولی در تعیین فوکوس درست بر روی سوژه به فیلم‌بردار کمک می‌کند و دومی برای تعیین نوردهی درست بدون از دست‌دادن جزئیات در highlightها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

یکی از امکانات بسیار کاربردی و مهم دوربین‌های فیلمبرداری، منظره‌یاب الکترونیکی (EVF) آنها است که دیدن صحنه‌ی فیلمبرداری را (مخصوصاً در نور شدید خورشید) بسیار آسان‌تر می‌کند. منظره‌یاب الکترونیکی در بسیاری از camcorderهای امروزی یافت می‌شود؛ اما در دوربین‌های DSLR برای دیدن صحنه‌ی فیلمبرداری به LCD دوربین محدود خواهید بود. همچنین LCD بسیاری از دوربین‌های DSLR چرخان نیست و این کار فیلمبرداری از زاویه‌های بسیار بالا و پایین را مشکل می‌کند. البته در بعضی از دوربین‌های DSLR امکان خروجی HDMI برای مانیتور (و ضبط‌کننده‌ی) جداگانه وجود دارد که می‌تواند تا حد زیادی این مشکل را برطرف کند.

Canon-flip-out-LCD

مشکل rolling shutter هم که در هنگام حرکت سریع دوربین به بالا و پایین یا طرفین ایجاد می‌شود بستگی به نوع سنسور به کاررفته در دوربین دارد. در اغلب دوربین‌های DSLR از سنسور‌های CMOS استفاده می‌شود و این مشکل در تمام دوربین‌های DSLR وجود دارد. در دوربین‌های فیلمبرداری که از سنسور‌های CMOS بهره‌ می‌برند هم این مشکل کم و بیش وجود دارد، اما شدّت آن کمتر از دوربین‌های DSLR است و در دوربین‌های فیلمبرداری که دارای سنسورهای CCD هستند این مشکل اصلاً وجود ندارد.

در آخر باید این نکته را یاد‌آوری کنم که هرچند از لحاظ کیفیت و سینمایی بودن تصویر، دوربین‌های DSLR از جمله مقرون‌ به‌ صرفه‌ترین گزینه‌های فیلمسازان مستقل هستند، اما حداقل برای برخی‌ ژانرهای فیلمسازی (مانند فیلم‌های مستندی که نیاز به زوم و فوکوس خودکار سریع دارند) و موقعیّت‌های فیلمبرداری (مانند فیلمبرداری از مجالس و عروسی‌ها) خیلی مناسب نیستند. بنابراین، یکی از معیار‌های انتخاب بین این دو نوع دوربین باید نوع کاربری مورد‌نظر خریدار باشد.

46 نظرات
  1. محمد می‌گوید

    بسیار عالی ..ممنون

  2. Mahdi.Ba می‌گوید

    خیلی ممنون از مطلب بسیار مفیدتون، واقعا عالی

  3. مصطفی ماهوری می‌گوید

    عالی بود ممنون

  4. فرشید می‌گوید

    سلام خسته نباشید

    من ای چند وقت دارم تحقیق میکنم واس خرید دوربین و بین دو دوربین
    Fujifilm FinePix HS50 EXR
    و
    Nikon D3300 +lens 18-105 vr

    موندم بیشتر کاری که از دوربین دارم عکاسیه و میخوام از سطح مبتدی شرو کنم تنها مشکلی که واسه خریدن d3300 دارم اینه که شنیدم دوربین های dslr بدرد فیلمبرداری نمیخورن منم تنها کاری که دارم واسه فیلم برداری فیلم گرفتن از کلاسه که اونم دوربین رو روی س\ایه میزارم اگه هم نیاز باشه میتونم یه میکروفون در ح ۳۰۰ بخرم

    از اون جای که اطلاعاتم درمورد dslr کم هستش میخوام بدونم که این دوربین تایم لیمیت داره واسه ظبت فیلم و این که میگن عمر دوربین کم میشه و این حرفا درسته؟

    1. حمید راستین می‌گوید

      سلام،

      دوربین فوجی HS50 یک دوربین کامپکت شبه DSLR هست که دارای سنسور تصویر بسیار کوچک‌تری از سنسور تصویر دوربین D3300 نیکون است. اگر بهترین کیفیت عکس‌ها و فیلم‌ها را در این رده‌ی قیمتی می‌خواهید در خرید دوربین نیکون شک نکنید. استفاده از دوربین‌های DSLR برای فیلمبرداری بسیار مرسوم است و در شرایط عادی، فیلمبرداری با این دوربین‌ها هیچ آسیبی به دوربین و سنسور تصویر نمی‌رساند. آنچه در فیلمبرداری با این دوربین‌ها (مخصوصاً دوربین‌های نیکون) ممکن است اذیت‌کننده باشد نبود امکان فوکوس خودکار پیوسته خوب است. با توجه به نوع کاربردی شما، براحتی می‌توانید روی سوژه فوکوس دستی یا خودکار انجام دهید و دوربین را بر روی سه‌پایه رها کنید تا با فوکوس ثابت فیلمبرداری کند. در تمام دوربین‌های DSLR (و بسیاری از دوربین‌های بدون‌آینه) فیلمبرداری تا 30 دقیقاً امکان‌پذیر است. بعد از آن دوربین به صورت خودکار فیلمبرداری را متوقف می‌کند و دوباره باید به صورت دستی با زدن دکمه‌ی ضبط، فیلمبرداری را شروع کنید.

  5. sara می‌گوید

    با سلام اقای حمید راستین من هم به تازگی و پس از گزشت 2 سال مطالعه در مورد عکاسی و فیلمبرداری علاقه من شدم یک دوربین برای کار فیلمبرداری و گهکگهای هم عکاسی بگیرم که فیلمه کوتاه و مستند و از این قبیل موارد را به ان بپردازم به نظر شما چه دوربینی تهیه کنم که قیمت ان هم مناسب باشد و خیلی گران یا گران هم نباشد

    1. حمید راستین می‌گوید

      سلام،

      به نسبت بودجه‌ای که دارید می‌تونید یکی از دوربین‌های کانن 700D، 760D یا 70D را تهیه کنید. هر سه‌ی این دوربین‌ها امکانات عکاسی و فیلمبرداری بسیار خوبی دارند. اگر می‌خواهید با حداقل هزینه به کیفیت مناسب و سینمایی (عمق میدان کم، رنگ‌های طبیعی) دست پیدا کنید، من به شما دوربین 700D با لنز Canon EF-S 24mm f/2.8 STM را پیشنهاد می‌کنم.

  6. محمود می‌گوید

    البته دوربین های تصویربرداری نیز هستند که تمامی خصوصیات dslr ها رو در اختیار تصویربردار قرار میدن و اشکالات دوربین ها دیجیتال رو ندارن مانند ea50 و vg900 وvg30 سونی و af101 پاناسونیک و sl300 jvc که قابلیت تغیر لنز دارن و دوربین تصویر برداری محسوب میشن و کیفیت بالاتری رو نسبت به دوربین های عکاسی قرار میدن و حرفه ای تر محسوب میشن
    البته وزن اونها به طور معمول بالاتر از یک dslr هستش

  7. عباسی می‌گوید

    سلام. کفه ترازو در دو دوربین 80d و nx70 برای تصویربرداری مجلسی بخصوص در تاریکی و حرکت تند به کدام طرف سنگین تر است؟

  8. احسان می‌گوید

    سلام جناب آقای راستین. خسته نباشید.

    سوالی داشتم از خدمتتون. فیلمبرداری با دوربینهای dslr چقدر روی عمر مفید دوربین تاثیر میذاره؟ آیا میشه براش عددی قائل شد یا خیر؟

    مثلا در دوربین 5D MARK lll هر دقیقه فیلمبرداری معادل چند شاتر در عکاسی با همین دوربین است؟ ممنون میشم توضیح بفرمایید. با سپاس

    1. حمید راستین می‌گوید

      احسان عزیز، سلام

      فیلمبرداری با دوربین‌های DSLR روی عمر شاتر دوربین تأثیری نداره و نمیشه تأثیر فیلمبرداری بر عمر دوربین رو بر حسب تعداد شات گرفته شده بیان کرد. فیلمبرداری با دوربین‌های DSLR در نهایت می‌تونه روی عمر مفید مدارهای الکتریکی دوربین تأثیر بذاره اما در نظر بگیرید که دوربین ساخته شده برای اینکه ازش استفاده کنید و نباید نگران آسیب دیدن دوربین بر اثر استفاده از اون باشید! تنها توصیه‌ای که من در مورد فیلمبرداری به شما دارم اینه که نذارید دوربین اونقدر داغ بشه که خودش مجبور بشه فیلمبرداری رو قطع کنه. تنها دشمن دوربین‌های DSLR در هنگام فیلمبرداری دمای بالاست. پس در هر شرایطی که ازش استفاده می کنید باید مراقب گرم ‌شدن بیش از حد دوربین باشید.

      1. دانیال می‌گوید

        سلام آقای راستین روزتون بخیر. بنده به کار عکاسی مشغول هستم و به دلیل تسلط به زبان انگلیسی تصمیم دارم ویدیوهای آموزشی فوتوشاپ برای یوتیوب درست کنم. برای فیلمبرداری قصد دارم از دوربین DSLR نیکون D7200 استفاده کنم. محیط بسته هست و دما هم مناسب و سیستم تهویه مخصوص توی قسمتی که دوربین قرار میدم هست و به هیچ عنوان داغ نمیشه. میخواستم بدونم آیا تاثیر نهایی فیلمبرداری روی کیفیت عکس هست؟ یعنی با فیلمبرداری کیفیت عکس برداری به مرور زمان کاهش پیدا می کنه؟ در روز تقریبا 2 ساعت فیلمبرداری میکنم.

  9. امیرحسین می‌گوید

    سلام من به تازگی یه دوربین 700 دی خریدم با همون لنز کیت و لنز دیگه ای نخریدم
    کیفیت فیلم برداری در خود نمایشگر nوربین خوب ولی روی مانیتور pc اصلا در حد و اندازه dslr نیست
    واقعا تو ذوقم خورد با این که تنظیماتم درست انجام داده بودم کلی نویز داشت فیلم کنتراست و شارپنس هم تا حد امکان پایین آوردم به همراه آیزو منتهی روی آیزو 100 حتی تو نور زیاد و با f.3.5 هم خیلی تاریک نشون میده ولی تو عکس برداری اینطوری نیست
    خواستم ازتون بپرسم که آیا این نویز نسبتا بالا و کیفیت نا امید کننده واسه این دوربین در فیلم برداری طبیعیه یا نه و اگر نه راه حل چیه
    خیلی ممنون

    1. حمید راستین می‌گوید

      سلام
      من این دوربین رو نداشتم اما دوربینی قدیمی‌تر از این سری (500D) رو داشتم و کیفیت فیلم‌هاش برای زمان خودش بسیار خوب بود. مطمئناً این طبیعی نیست که در ISO های پایین هم در فیلم‌های این دوربین نویز بالایی ببینید. اول اینکه همیشه در کیفیت 1920×1080 فیلمبرداری کنید و نه پایین‌تر. دوم، اگر از تنظیمات دستی نوردهی در هنگام فیلمبرداری استفاده می‌کنید، همیشه سرعت شاتر را روی 1/50 ثانیه یا 1/60 ثانیه قرار دهید و از این حد فراتر نروید. ISO رو هم در حالت خودکار قراردهید تا با تغییر شرایط نوری دوربین بتونه به طور خودکار نور کمتر یا بیشتر را با تغییر ISO جبران کنه. کاهش شارپنس در دوربین می تونه به کاهش نویز کمک کنه اما کاهش کنتراست تأثیر عکسی داره و باعث می‌شه در سایه‌ها نویز بیشتری دیده بشه.
      در کل این دوربین حتی با لنز معمولی کیت 55-18 خودش هم می تواند فیلم‌های باکیفیتی ضبط کند.

  10. احمد اخوان می‌گوید

    ممنون از اطلاعاتی که در اختار میگذارید.انشاالله همیشه موفق و پاینده باشید

  11. اکب می‌گوید

    سلام من دوریبن 3300 دارم می خواهم یک لنز بخرم به نظر شما کدوم بهتره هم زوم خوب و هم کیفیت خوب در حدود 800 هزار باشه لطفا کمک کنیدو اینکه میشه دوربین 3300 نیکون رو با اداپتور مستقیم استفاده کرد یا اداپتور ندارن ؟

  12. كامران می‌گوید

    سلام
    براى عکس گرفتن و فیلمبردارى آیا تریحا دوربین عکاسى و فیلمبردارى جدا تهیه کنیم بهتره یا هردو در یک دوربین عکاسى حرفه اى
    ضمنا خواستم بپرسم کانن مارک۴ بهتره یا نیکون۸۱۰
    ضمنا براى هر ده دقیقه فیلمبردارى 4K چقدر حجم نیاز داریم و اصلا پیشنهاد شما براى خرید چیه پولش مهم نیست

  13. محمد مهدی صالح پور می‌گوید

    با عرض سلام و درود و خسته نباشید خدمت شما ، بنده یک Canon 700D دارم ، آیا این دوربین برای فیلمبرداری مناسب است ؟ خیلی علاقه به Camcorder ها دارم ، می خواستم ببینید آیا باید لوازم جانبی برای 700D بخرم یا یک Camcorder تهیه کنم ؟ و گزینه پیشنهادی چیست ؟ با تشکر از شما

    1. سعید می‌گوید

      سلام
      دوربین بنده هم 700D هستش. میتونم بگم که حداقل برای فیلمبرداری در بازه قیمتی خودش رقیبی نداره و با بودجه کم بهترین انتخابه
      ضمن اینکه میتونید با نصب MagicLantern روی دوربین، از قابلیتهای باورنکردنی و فوق‌العاده‌ای استفاده کنید که صرفا توی دوربینهای فیلمبرداری وجود داره (مثل focus peaking و zebra stripes‌ )
      همینطور میتونید بدون نیاز به دستگاه جانبی جداگانه و از طریق همون MagicLantern دوربینو برای عکاسی خودکار تایم‌لپس تنظیم کنید که بطور پیش‌فرض روی دوربینهای زیادی وجود نداره
      تنظیم دقیق وایت بالانس، فیلمبرداری Raw (که البته زیاد توصیه نمیشه!) و کلی قابلیت جذاب دیگه‌ای که بهتره خودتون تجربه‌اش کنید!

  14. معین می‌گوید

    با سلام خدمت شما
    میخواستم با قیمت 3 ملیون تومن یه دوربین برای گرفتن عکس های روز مره تقریبا حرفه ای بگیرم
    پیشنهاد شما چیه با این رنج قیمت
    در زمن دوست داشتم بدونم که body با لنز بگیرم بهتره یا body خالی
    همچنین دوست داشتم تو این رنج قیمت نظرتون رو درباره ی دوربین d7100 نیکون هم بدونم

  15. علی می‌گوید

    با سلام. مطلب فوق عالی بود.
    من برای شروع کار یک آتولیه تصویربرداری از مجالس میخوام دوربین تهیه کنم. بودجه ای که دارم هم 10 میلیون برای دوربین هست. میشه کمک کنید؟ نظر خودم دوربین ( Sony NEX-EA50M NXCAM Camcorder With 18-105mm F4 Servo Zoom G Lens) هست که توی همین سابت برای فروش موجود هست. بنطرتون چطوره؟

  16. فرید می‌گوید

    سلام من یک دوربینی فیلمبرداری باصدا وتصویر خوب برای اینکه خودم گیتار می نوازم ومیخونم تهیه کنم
    تا درفضای باز بترین تصویر وخصوصا صدارا داشته باشم لطفا راهنمای کنید بنظرتون دوربینsony FDR-AX100 چطوره؟؟؟
    ممنونم الطف تان
    یایک دوربینی برایم پیشنهاد کنید که ضبط صدای عالی داشته باشه وتصوبر

  17. امید می‌گوید

    سلام حمید اقا
    من فیلمبردار مجالس عروسی ام
    سه پایه وزن دوربین رو برام تحمل میکنه ولی قدرت مانور ندارم باهاش،بخصوص که اگه کف سالن یا تالار عروسی ناهمواری کوچکی داشته باشه مشکل بزرگی واسه جابجایی سه پایه بوجود میاد،…
    به همین دلیل بدون سه پایه فیلمبرداری میکنم که گاهی از نیم ساعت تا یک ساعت فیلمبرداری میکنم که خیلی سخته.
    میخوام بدونم وسیله ای وجود داره که کارمو راحت تر کنه و وزن دوربین رو برام تحمل کنه و قدرت مانور هم داشته باشه

  18. سینا صالحی می‌گوید

    سلام. شاد و سلامت باشید. من قصد دارم ویدیوهای آموزشی تولید کنم. دو پرسش دارم: نخست چه دوربینی لازم دارم. دوم هان گونه که می دانید وقتی استاد درسی را ارایه می دهد و دوربین تصویر او را ضبط می کند لازم است متن کتب pdf در کامپیوتر نمایش داده شود. یعنی دوربین به جای ضبطچهره استاد متن کتاب داخل کامپیوتر را نشان دهد. آیا به ابزار خاصی نیاز دارم؟ و با توجه به این ابزار کدام دوربی مناسب است.
    موفق باشید.

  19. امین می‌گوید

    خوب به نظر من شما از dslrهای کنون گفتید من خودم یک dslr سونی دارم zebra داره زوم دکمه ای داره و اتفاقا خیلی نرم زوم میکنه منظره یاب هم داره عالی هم هست فوکوس خودکار عالی در مورد خطای رولینگ شاتر هم بهتره فریم فیلم و سرعت شاتر متناسب باشه تا این خطا نده در ضمن صفحه مانیتور سونی راحت درمیاد و مثل کنون به بغل نمیاد که نشه روی پایه بستش شما dslr سونی هم ببینید کلا از cam recorder صحبت نمیکنید من الان دارم با سونی کار میکنم کلیپ میزنم مجلس میرم همه کاری میکنم آخ هم نگفته راضی راضی هم هستم حتی ورودی میکروفون، هدفون، hdmi هم داره حتی تصاویر slow motion هم میگیره که بسیار عالی هست اگه dslr بخواید کار کنید از سونی استفاده کنید حرف نداره واقعا

  20. سید حمید می‌گوید

    با سلام و احترام،
    کسی نظری در مورد انتخاب بین D850 و 5D IV داره؟

    برای شرکتم میخوام یه دوربین بخرم که هم عکسهای محصولاتمون رو باهاش بندازیم و هم بتونیم ویدیوهای تبلیغاتیمون رو باهاش بسازیم. نظرتون رو خوشحال میشدم بدونم.
    در ضمن برای هر کدوم از این دوربینها، چه لنزی رو پیشنهاد میکنید برای موارد استفاده ای که ذکر شد.

    ممنونم

    1. امیر حسینی می‌گوید

      سلام. اگر می‌خواهید هم ویدئو بسازید و هم از محصولاتتون عکاسی تبلیغاتی بکنید، دوربین ۵D IV انتخاب مناسب‌تری به حساب می‌آد. برای لنز هم باید دید که از چه کالایی می‌خواهید عکاسی کنید ولی یک لنز ماکروی بین ۶۰ تا ۱۲۰ میلی‌متر مناسب هستش. مثل لنز ماکروی ۹۰ میلی‌متر تامرون یا لنز 100mm f/2.8L Macro IS USM کانن. برای فیلم‌ لنز ۳۵ میلی‌متر تامرون یا نمونه کانونیش که قیمتی دو برابر داره لنزهای مناسبی هستند. ولی اگر هنگام رکورد فیلم، می‌خواید روی سوژه زوم داشته باشید، لنز ۲۴-۷۰ کانن f/2.8L گزینه خیلی خوبیه‌ هست. برای عکاسی تبلیغاتی اگر یک فبلتر پولاریزه هم داشته باشید، راحت‌تر می‌توبند بازتاب نور را در نورپردازی محصول کنترل کنید.

      1. حسین بختیاری می‌گوید

        سلام. بین 6D mark II و 5D mark III ( احتمالن دسته دو تمیز که بشه بابودجه برابر خریدش ) برای هم کار تصویر و هم کار عکس(بیشتر عکس) کدوم رو پیشنهاد میکنید؟ میشه گفت 6 دی مارک دو چون با تکنولوژی 4 سال بعد 5 دی ساخته شده از اون بهتر و قوی تره؟ (امتیازهای سنسور در دی ایکس او مارک این نظر رو میرسونن)

        1. سجاد آینه‌چی می‌گوید

          سلام
          خیر، نمیشه گفت چون یک دوربین جدیدتره، پس قوی تره . . .
          شما باید نمونه فیلمها و عکسهای دو دوربین رو مقایسه کنید و خودتون تصمیم بگیرید.
          برای مثال 5D در کل دوربین جدی تریه و سرعت شاتر 1/8000 رو هم ساپورت میکنه!
          از اون طرف 6D مارک 2 فوکوس سریعی داره و صفحه نمایش لمسی و چرخنده اون بسیار کاربردیه ، خصوصاً در فیلمبرداری . . .

  21. حسین بختیاری می‌گوید

    و سوال دیگر اینکه طبق لینک زیر سایت دی ایکس او مارک رزولوشن فیلمبرداری 6D mark II رو 4K بیان کرده ولی در سایت های فارسی 1080. کدومش درسته؟!
    https://www.dxomark.com/Cameras/Canon/EOS-6D-Mark-II—Specifications

    1. سجاد آینه‌چی می‌گوید

      این اطلاعات غلط هست و 6D مارک 2 فول اچ دی 60 فریم فیلمبرداری میکنه، نه بیشتر!

  22. آرش می‌گوید

    سلام خدمت کارشناس محترم مجله پیکسل
    من تصمیم به خرید دوربین عکاسی دارم با بودجه سقف ۵ تومن،فقط برای دوربین و لنز و حدود ۱/۵ برای لوازم جانبیش،
    و انتظارم در درجه اول فیلمبرداری(ساخت کلیپ و فیلم کوتاه)
    و در درجه دوم عکاسی؛ و هر دو اولویت بیشتر جنبه سرگرمی و ثبت لحظات خانوادگی دارد. میخواستم نظر کارشناسی شما رو درباره ۸۰d و ۷۷d کانن بدونم که کدوم بهتر هستش؟
    دوربینهای بهتری چه dslr و چه بدون آینه، از این دو مدل وجود داره با توجه به بودجه‌م؟
    دوربین دسته دوم فول‌فریم که غالبا قیمت بالاتری دارند رو مجموعه شما موجود داره که پیکسل اونو ضمانت کتبی کنه و به بودجه من بخوره؟؟؟واگر موجود هستش تا چه میزان قابلیت استفاده داره به دلیل دست‌دوم بودنش؟؟؟
    و با توجه به اینکه در استفاده از این دوربینهای تخصصی فعلا آماتور هستم،اصلا خریدشون رو پیشنهاد میکنین؟؟؟چون یه‌جایی خوندم که اگر ‌عکاسی رو به صورت حرفه‌ای بلد نباشی فیلم یا عکسی که میگیری و یا محصول نهاییت میشه رو با عکسایی که با یه دوربین موبایل یا کامپکت، میگیری زیاد فرقی نداره؟؟؟؟!!!!
    من هرچی که تو اینترنت وجود داشت و مثل مجله و مجموعه شما معتبر از نظر اطلاعات تخصصی بود رو تقریبا خوندم،ولی بازم به جواب مورد نظرم نرسیدم. واقعا لطف میکنید اگر پاسخ سوال من رو بدین، چون واقعا گیج شدم از خواندن و گوش‌کردن به نظرات مختلف*** با تشکر از مجموعه عالی و تخصصی و مردمدار پیکسل.

    1. سجاد آینه‌چی می‌گوید

      سلام
      اگر میتونید برای 80 دی هزینه کنید، قطعاً بهترین گزینه رو خریدید!
      کانن 77 دی هم به نسبت قیمتش گزینه بسیار خوبیه، اما بر خلاف اسمش که دو رقمیه عملاً یک رده از 80 دی پایین تره و باید با 800 دی مقایسه بشه.
      با این تفاوت که لنز 135-18 کیتش USM هست، یعنی لنز مشابه لنز همراه 80 دی کانن.
      یک گزینه دیگه هم دارید، که اون خرید 80 دی با لنز 18-55 هست. یعنی بدنه قوی تر رو با لنز ضعیف تر بخرید و در آینده لنز رو ارتقاء بدید.
      در مورد دست دومها هم باید به بخش دست دوم سایت پیکسل مراجعه کنید.
      و ممکنه در لحظه یک کالا بیاد، و فروخته بشه و تا چند هفته مشابه اون کالا دوباره موجود نشه!
      و تمام کالاها با تضمین سلامت و مهلت تست 24 ساعته فروخته میشه و هیچ دوربین یا لنز دست دومی بدون ضمانتنامه معتبر “ایده‌آل” فروخته نمیشه که این از هر ضمانت کتبی بالاتر و معتبرتر هست.

  23. آرش می‌گوید

    کسی اینجا نیست جواب منو بده‌ه‌ه؟!?حال نمیکنید باما بگیدااا”!!!??????

    1. سجاد آینه‌چی می‌گوید

      سلام
      کامنتها فقط در روزهای کاری پاسخ داده میشن
      .
      پاسخ کامنت شما ارسال شد

  24. علی می‌گوید

    سلام
    ما تصمیم داریم برای فیلمبرداری از پروژه های شرکتمون یه دوربین حرفه ای تهیه کنیم و چه بهتر که یه dslr بخریم که هم عکس حرفه ای میگیره و هم فیلم حرفه ای و با کیفیت، اما تنها مشکلمون باهاش اینه که تا بیش از 30 دقیقه نمیتونه فیلمبرداری کنه.
    حالا سوال اینه که دوربین های dslr از نوع جدیدی موجود هستن که بتونن تایم بیشتری فیلم بگیرن؟ این که میگن این دوربینا تا 30 دقیقه فیلم میگیرن یعنی شارژشون تموم میشه و استوپ میشه؟ اگر اینطوریه با یه پاوربانک نمیشه این مشکل رو حل کرد؟ در کل راهکاری دارید که با این دوربینا بشه بیشتر از 30 دقیقه فیلم گرفت؟
    ممنونم

    1. سجاد آینه‌چی می‌گوید

      سلام
      ربطی به شارژ نداره
      کلیپهای نهایتاً 30 دقیقه ای به شما میده . . .
      یعنی یک فیلم 1 ساعته رو باید بصورت دو کلیپ 30 دقیقه ای ضبط کنید.

  25. علی می‌گوید

    با سلام

    من قصد خرید دوربین دارم با هدف ساخت فیلم کوتاه بودجم هم حدود 2 تومن هست ازتون راهنمایی میخام اولا اینکه DSLR بخرم یا Camcorder و دوما اینکه مدل پیشنهادی با توجه به رنج قیمتیش چیه ؟
    ممنون میشم کمکم کنید

    1. سجاد آینه‌چی می‌گوید

      سلام
      قطعاً DSLR بخرید.
      در این رنج انتخابهای زیادی ندارید اما اگر کانن 1300D که ارزونترین DSLR هست رو بخرید انتخاب خیلی بهتری انتجام دادید!

  26. علی می‌گوید

    سلام قصد خرید دوربین دارم با هدف ساخت فیلم کوتاه بودجم هم حدود 5 تومن هست ازتون راهنمایی میخام
    اولا بین دو مدل Panasonic HC-MDH2 AVCHD و Panasonic HC-V985 4k Camcorder کدومش مناسب تره و دوما توی این رنج قیمتی شما چه پیشنهادی دارین.
    ممنون میشم کمکم کنید

  27. مجتبی می‌گوید

    سلام خسته نباشید یه سوال داشتم کدوم یکی از مارکهای دوربین فیلم برداری برای فیلم برداری از لباس بهتر و رنگها و طبیعی نشون بده و قیمت مناسب باشه چه مارکی باشه و مدل دوربین چی باشه ممنون میشم مرسی

    1. امیر حسینی می‌گوید

      سلام
      باید دوربینی تهیه کنید که با عمق بیت بیشتری بتونه فیلم‌بداری کنه و رگ‌های بیشتری را بازتولید کنه. اگر بودجه‌ای که برای خرید دوربین کنار گذاشتید بگید بهتر می‌تونم کمکتون کنم ولی ایده‌ال‌ترین گزینه برای فیلم برداری پاناسونیک GH5s هستش.

  28. مصطفی می‌گوید

    با سلام
    بنده قصد ضبط فیلم های اموزشی رو دارم اما نمیدونم از دوربین های dslr هم میشه با کیفیت خوب فیلم برداری کرد ؟ و اینکه این نوع دوربین ها توانایی ضبط سیصد تا چهارصد ساعت فیلم رو دارن ؟ در هر بازه چند دقیقه میشه فیلم گرفت تا ب دوربین آسیب نرسه ؟
    همه اینکارا رو میشه با دوربین های کامپکت هم انجام داد ؟ چون نمیتونم زیاد هزینه کنم … لطفا جواب بدید با تشکر …

  29. آرش می‌گوید

    سلام به عزیزان
    لطفا راهنمایی بفرمائید
    قصد خرید دوربین عکاسی 700D کانن را دارم. میخواستم بدانم با این دوربین چقدر میتوان فیلم گرفت. منظورم مدت هر کلیپ یا فیلم است چون شنیدم سنسور این دوربین ها با توجه به تمرکز روی عکاسی، برای فیلمبرداری طولانی مناسب نیستند.
    من قصد دارم فیلم های باکیفیت آموزشی تا حد 15 الی 20 دقیقه ای بسازم. آیا این دوربین مناسب است یا بعد از ساخت چندین فیلم در این حدود مدت زمان، کم کم سنسور داغ کرده و به مرور مشکل دار خواهد شد.
    لطفا راهنمایی بفرمائید
    سپاسگزار

    1. امیر می‌گوید

      سلام
      بنده این دوربین رو ۶ سال هست دارم،حداکثر زمان فیلمبرداری ۲۹:۵۹ هست و فیلمبرداری قطع میشه و مجددا باید ضبط کرد.در طول همین نیم ساعت هم دوربین کمی گرم میشه که طبیعی.تا الان هم مشکلی نداشته ازین نظر.ولی سیستم فوکوس این دوربین اصلا برای فیلمبرداری مناسب نیست و بنده به شما مدل 800d رو پیشنهاد میدم که از سیستم فوکوس Dual pixel استفاده میکنه

  30. احسان می‌گوید

    من دوربین canon d750 + 50mm f1.8 دارم ولی بهم گفتن فیلمبرداری باهاش دوربینو میسوزونه ایا این درسته و اگر بخوام فیلمبرداری کنم برای اینکه دوربین خراب نشه باید بیشتر از چند دقیقه فیلمبرداری نکنم

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.