شهر نور: بازدید از موزه و دفتر مرکزی جدید نیکون در توکیو

0 37

نیکون در ماه ژوئیه، ساختمان مقر اصلی جدید خود را تکمیل کرد و بیشتر افراد تیم مستقر در توکیو را به این ساختمان جدید منتقل کرد. دو هفته پیش، موزه نیکون — که از فوریه به‌طور موقت بسته بود — در طبقه اول این ساختمان دوباره افتتاح شد.
پتا پیکسل اولین رسانه آمریکایی بود که از مرکز جهانی و مرکز نوآوری جدید نیکون بازدید کرد. در ادامه گزارش این رسانه را می‌خوانیم.

شهر نور

نیکون ساخت ساختمان جدید را در ژوئیه ۲۰۲۲ آغاز کرد، آن را در مه ۲۰۲۴ به پایان رساند و به‌طور رسمی بیشتر تیم‌های خود را از مرکز قبلی در کونان، میناتو-کو به این ساختمان جدید در تاریخ ۲۹ ژوئیه ۲۰۲۴ منتقل کرد. این مرکز شش‌طبقه که در محلی واقع شده که زمانی کارخانه نیکون در آنجا قرار داشت. مقر جدید مساحتی حدود ۴۲,۰۰۰ متر مربع دارد. نیکون هنوز هم مالک و اپراتور دیگر تیم‌ها در دو ساختمان در آن سوی خیابان است.

نمایی از پلکان‌های زیبای ساختمان دفتر مرکزی نیکون

در طول ساخت، مرکز عمومی جدید نام پروژه «شهر نور» را به خود اختصاص داد، زیرا معماری آن به‌گونه‌ای طراحی شده است که نور غیرمستقیم کافی به داخل ساختمان بتاباند که از طریق بام‌های مخصوص طراحی‌شده به پنجره‌های بزرگ در اطراف نما منعکس می‌شود. این طراحی علاوه بر این‌که اطمینان می‌دهد ساختمان جدید غرق در نور طبیعی باشد، به‌گونه‌ای طراحی شده که از نظر مصرف انرژی نیز کارآمد باشد.
نیکون می‌گوید که معمار مرکز جهانی، میتسوبیشی جیشو، ساختمان را با یک سیستم نمای خارجی با محافظت از نور خورشید مجهز کرده است تا انرژی مورد نیاز برای سیستم‌های تهویه مطبوع را کاهش دهد و همچنین ساختاری را فراهم کند که تهویه طبیعی و نور طبیعی فراوانی را به داخل فضا هدایت کند. هر اتاق در این ساختمان می‌تواند به‌طور مستقل از طریق یک سیستم حجم هوای متغیر گرم و سرد شود. این ویژگی کمک می‌کند تا بین شرایط داخلی و خارجی سازگاری ایجاد و در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود.

فضای غذاخوری کارکنان شرکت

این شرکت به‌شدت به این جنبه از مقر جدید خود افتخار می‌کند، زیرا به‌طور قابل توجهی مصرف انرژی را کاهش داده و امکان دریافت گواهینامه BELS (سیستم برچسب‌گذاری کارایی انرژی ساختمان) و ZEB Ready (به‌معنای ایجاد یک محیط راحت در حالی که مصرف انرژی را ۵۰٪ یا بیشتر کاهش می‌دهد) را فراهم کرده است.
برای کارمندان و بازدیدکنندگان نیکون، مزیت این مرکز وجود سقف‌های بلند، اتاق‌های روشن با هوای تازه و در چرخش است. از طبقه همکف تا تراس‌های بام، حضور در مقر جدید نیکون واقعاً دلچسب است. اینجا آرام و ساکت است و به‌طرز فوق‌العاده‌ای برای انجام کارها مناسب است.

موزه نیکون
فضای نمایش پرزنتیشن و نمایش مقر اصلی نیکون

رویکرد مدرن نیکون به کار

زندگی و فضای کاری در ژاپن به‌طور کلی شهرت چندان خوبی ندارد، اما رویکرد نیکون به این مرکز نه‌تنها با جریان‌های ملی یک شرکت یا «کایشا» (会社) تفاوت دارد، بلکه حتی با استانداردهای غربی نیز به‌طرز شگفت‌انگیز و تازه‌ای مدرن است. در فضاهای کاری اصلی، هیچ میز خاصی برای کارمندان تعیین نشده است. به‌جای آن، کارمندان می‌توانند از هر نقطه‌ای در ساختمان کار کنند؛ از مناطق عمومی گرفته تا فضاهای مبتنی بر میز (با دو مانیتور در هر استیشن) یا از تراس‌ها.
نماینده نیکون می‌گوید: «[مرکز جهانی / مرکز نوآوری] به‌طور خلاقانه‌ای طراحی شده است تا امکان بهره‌مندی از سبک‌های متنوع کاری را فراهم کند. با ویژگی‌هایی نظیر پله‌های بزرگ، فضای ناهارخوری و تراس بیرونی، کارمندان می‌توانند انتخاب کنند که در مکان‌هایی غیر از میزهای خود کار کنند.» وی ادامه می‌دهد: «هر فرد قادر است به‌طور مستقل جایی را برای کار انتخاب کند تا بسته به‌وظیفه خود بهترین عملکرد را داشته باشد. این رویکرد بر اساس مدلی به‌نام Activity-Based Working (کار مبتنی بر فعالیت روزمره) است.»

یکی از سه راز مخفی جالب (ایستر اِگ) در فشای شرکت: در بعضی از موزاییک‌ها می‌توانید قطعه‌هایی از شیشه لنز را پیدا کنید.

از آنجایی که کارمندان می‌توانند از هر نقطه‌ای کار کنند، نیکون ایستگاه‌های شابر را در سرتاسر ساختمان اضافه کرده است تا برای تأمین انرژی لپ‌تاپ‌ها و سایر دستگاه‌های الکترونیکی در طول روز استفاده شوند. این ایستگاه‌ها باتری‌ها را هر روز شارژ می‌کنند و آن‌ها را برای روز بعد آماده می‌گذارند. به‌نظر می‌رسد تعداد کافی برای پاسخگویی به تقاضا وجود دارد، زیرا حتی در اواسط صبح و اوایل بعدازظهر، هیچ‌یک از این ایستگاه‌ها خالی از باتری نبودند.

موزه نیکون
راز مخفی دوم: در نورهای یکی از راهروهای شرکت، می‌توان کلمه Nikon را یافت.

 

راز مخفی سوم: دو دریچه در دو طرف مقر شرکت قرار دارند که شبیه کپ لنز‌های نیکون هستند.

مکانی برای همه

ساختمان جدید «مرکز اصلی جهانی و مرکز نوآوری» فقط برای کارکنان نیکون نیست. در طبقه اول (یا طبقه زیرزمین، اگر از ورودی اصلی وارد شوید) یک فروشگاه زنجیره‌ای Lawson، محوطه غذاخوری و ورودی موزه نیکون قرار دارد.
لاوسون یکی از سه «کنبینی» (خواربارفروشی زنجیره‌ای) بزرگ ژاپن است و مانند تمام فروشگاه‌های لاوسون، فروشگاه موجود در ساختمان مرکزی نیکون نیز برای عموم باز است. نکته جالب این‌که نیکون یکی از شرکت‌های متعدد هم‌پیمان گروه میتسوبیشی (در ژاپن مجموعه‌شرکت‌هایی که هم‌پیمان هستند Keiretsu خوانده می‌شوند) است و لاوسون نیز زیرمجموعه این گروه است.

در ژاپن، خوردن و راه رفتن هم‌زمان از نظر فرهنگی پذیرفته نیست، به‌همین دلیل محوطه بزرگ نشستن در بیرون از فروشگاه لاوسون ایده مناسبی است. برای کسانی که ترجیح می‌دهند از هوای بیرون لذت ببرند، یک حیاط آرام با صندلی نیز وجود دارد، اما میز ندارد.
فروشگاه لاوسون تنها بخش عمومی ساختمان جدید نیکون نیست؛ موزه نیکون که به‌تازگی منتقل شده نیز در آنجا قرار دارد.

موزه نیکون

ادامه مسیر از ورودی لاوسون و کنار صندلی‌های تئاتر آتریوم به ورودی موزه نیکون می‌رسد. موزه نیکون پیش‌تر در منطقه شیناگاوا قرار داشت و در اکتبر ۲۰۱۵ به‌عنوان بخشی از پروژه صدمین سالگرد تأسیس نیکون افتتاح شده بود. از آن زمان تا تعطیلی موزه در پایان فوریه ۲۰۲۴ برای انتقال به ساختمان جدید مرکز جهانی نیکون، حدود ۱۹۰,۰۰۰ نفر از آن بازدید کردند.
مساحت موزه حدود ۶۷۰ متر مربع است که بزرگ‌تر از موزه قبلی است و به چهار بخش تقسیم شده است: ورودی (و فروشگاه هدایا)، تاریخچه تجاری نیکون در بخش کسب‌وکارها، تاریخچه محصولات مصرفی نیکون (دوربین‌ها و لنزها) و سالن تئاتر. در این موزه، رباتیک، یکی از سیستم‌های اولیه لیتوگرافی نیمه‌رسانای نیکون، میکروسکوپ‌ها، ابزارهای اندازه‌گیری و حتی یک قطعه شیشه بزرگ (که نمونه‌ای است که اپتیک‌های نیکون از آن برش داده می‌شوند) به‌نمایش گذاشته شده‌اند.

موزه نیکون
یک قطعه شیشه بزرگ که اپتیک‌های نیکون از آن برش داده می‌شوند.

تاریخچه نیکون در زمینه دوربین‌ها بسیار گسترده است. اکثر عکاسان می‌دانند که نیکون در طول سال‌ها تعداد زیادی دوربین تولید کرده است، اما حتی با این دانش، دیدن هر یک از مدل‌ها در موزه واقعاً حیرت‌انگیز است. فشرده‌سازی بیش از ۱۰۰ سال تاریخ در یک اتاق، هرچند که این اتاق نسبتاً بزرگ است، یک تجربه بصری فوق‌العاده است. این فضا پر از مدل‌های مختلف است و واقعاً نشان می‌دهد که نیکون در تاریخ خود چه کارهای زیادی در زمینه دوربین‌ها و لنزهای مصرفی انجام داده است.
در مجموع، حدود ۱,۳۰۰ محصول و فناوری نیکون در این موزه به‌نمایش درآمده و این بهترین راه برای تجسم تاریخچه کامل محصولات این شرکت است.

موزه نیکون
نمایی از موزه نیکون که بیش از ۱٬۳۰۰ محصول و فناوری در آن به‌نمایش گذاشته شده است.

این موزه از سه‌شنبه تا شنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۵:۳۰ بعدازظهر (به جز روزهای تعطیل عمومی) باز است و ورود به آن رایگان است. ما به‌شدت پیشنهاد می‌کنیم که اگردر توکیو هستید حتماً از آن دیدن کنید، حتی اگر فقط به این دلیل که بخواهید تاریخچه کامل نیکون را در یک مکان مشاهده کنید.

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.