معرفی بهترین لنزهای پرتره در سال ۱۴۰۲
هنگام گفتوگو میان عکاسان حرفهای با موضوعیت بهترین لنزهای پرتره، همیشه در مورد لنزهای محدودی صحبت میشود. اما نمیتوان دایره انتخابها را در این حیطه به چند انتخاب در هر برند محدود کرد. در این متن به معرفی بهترین لنزهای زوم و پرایم مناسب برای پرتره که توسط کمپانیهای مختلف تولید شدهاند، خواهیم پرداخت.
چه عواملی یک لنز را به لنزی مناسب برای عکاسی پرتره تبدیل میکند؟
فاکتورهایی مانند فاصله کانونی، حداکثر گشودگی دیافراگم و توانایی لنز در ثبت بوکهای نرم را میتوان از اصلیترین نکات در انتخاب یک لنز پرتره دانست.
فاصله کانونی
فاصله کانونی لنز پرتره باید بهگونهای باشد که بتوان از سوژه فاصله مناسبی گرفت، اما کادر محدودی در تصویر در اختیار داشت. البته لازم به ذکر است که کادر محدود برای ثبت پرتره یک باید نیست؛ پرترههای استاندارد کادر محدودی دارند، اما در پرترههای محیطی شاهد بخش وسیعی از محیطی که سوژه در آن قرار گرفته هستیم.
گشودگی دیافراگم
بهرهمندی از حداکثر گشودگی دیافراگم f/4 و یا بازتر یکی دیگر از اصلیترین مشخصههای یک لنز پرتره مناسب دانست. هرچه گشودگی دیافراگم لنز بازتر باشد، توانایی کاربر در ایجاد عمق میدان کمعمقتر و درنتیجه تار شدن پسزمینه افزایش مییابد. البته با استفاده از ترفندهای دیگری نیز میتوان با گشودگی دیافراگم تنگتر به عمق میدان کمعمق دست پیدا کرد.
توانایی لنز در به تصویر کشیدن بوکه
واژه بوکه از زبان ژاپنی و به معنای تاری و یا مهآلود بودن، وارد فرهنگ لغت عکاسی شده است. برای دستیابی به بوکهای نرم و چشمنواز در عکسها نیاز به لنزی با گشودگی دیافراگم بالا و تنظیم دقیق فوکوس بر روی سوژه خواهیم داشت. به بیان جزئیتر عوامل زیر در تشکیل و کیفیت بوکه در تصاویر مؤثر هستند.
- فاصله کانونی
- فاصله بین سوژه تا پسزمینه
- فاصله بین سوژه تا دوربین
- مقدار گشودگی دیافراگم
- تعداد تیغههای دیافراگم و شکل نهایی آن
برای تشکیل بوکه در تصویر، ۵ عاملی که در بالا به آنها اشاره کردهایم موثر هستند و میتوان با عدم دسترسی به شرایط ایدهآل هر یک از آنها با تغییر سایر مؤلفهها، کاستی فاکتور دیگر را جبران کرد. برای مثال میتوان با افزایش فاصله میان سوژه و پسزمینه، همراه با دیافراگم f/5.6 و یا بستهتر نیز به بوکه روان در تصویر دست پیدا کرد.
لنزهای مناسب برای عکاسی پرتره
حال که تا حد حوصله متن به چگونگی و موارد کیفی یک عکس پرتره مناسب پرداختیم، در این بخش برخی از محبوبترین لنزهای پرتره را به شما خوانندگان گرامی معرفی خواهیم کرد.
بهترین لنزهای پرتره برای دوربینهای کانن
لنز کانن EF 85mm f/1.4L IS USM
یک لنز پرایم عالی با قابلیتهای کارآمد
مشخصات:
- مانت: EF کانن
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۴/۱۰
- فوکوس خودکار: التراسونیک (موتور حلقهای)
- تثبیتکننده تصویر: دارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۵ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲ برابر
- دهانه فیلتر: ۷۷ میلیمتر
- ابعاد: ۸۹×۱۰۵ میلیمتر
- وزن: ۹۵۰ گرم
نقاط قوت:
گشودگی دیافراگم بسیار بالا
بوکه بینظیر
کنترل عالی
لنز کانن EF 85mm f/1.4L IS USM یکی از دو لنز ۸۵ میلیمتری مجهز به تثبیتکننده تصویر برای دوربینهای کانن است. میتوان از واژه ممتاز برای توصیف کیفیت ساخت این لنز استفاده کرد. از ویژگیهای فیزیکی این لنز باید به مقاومت در برابر ضربه در قسمت جلویی بدنه لنز، مقاومت در برابر نفوذ گردوغبار و آب و وجود کوتینگ fluorine بر روی المانهای جلویی و پشتی لنز اشاره کرد. چیدمان اپتیکال این لنز شامل ۱۴ عدسی است که استفاده از کوتینگ پیشرفته Air-Sphere بر روی آنها باعث جلوگیری از پدیده فلر و سایهدار شدن سوژه در هنگام تصویربرداری شده است.
این لنز با وزن ۹۵۰ گرمی خود، وزن سبکتر و ابعاد کوچکتری نسبت به لنز ۸۵ میلیمتری f/1.4 سیگما دارد. هنگام نصب این لنز بر روی دوربینهای DSLR بزرگ مانند 6D Mark II یا 5D Mark IV تعادل و حس کنترل عالی به کاربر منتقل خواهد شد.
لنز Sigma 85mm f/1.4 DG HSM
لنزی سنگین وزن اما با کیفیت تصویر عالی
مشخصات:
- مانت: EF کانن، F نیکون، E سونی و L لایکا
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۴/۱۲
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۹
- فوکوس خودکار: التراسونیک (موتور حلقهای)
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۵ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲ برابر
- دهانه فیلتر: ۸۶ میلیمتری
- ابعاد: ۹۵×۱۲۶ میلیمتر
- وزن: ۱۱۳۰ گرم
کیفیت تصویر عالی
فوکوس خودکار سریع و دقیق
عدم وجود تثبیتکننده تصویر
وزن سنگین و ابعاد بزرگ
لنز ۸۵ میلیمتری سیگما یک لنز مناسب برای عکاسی پرتره است که برای مانتهای متنوعی ازجمله مانت EF کانن عرضه شده است. وزن ۱۱۳۰ گرمی این لنز برای یک لنز ۸۵ میلیمتری، سنگین محسوب میشود، اما در ساخت این لنز تنها به کیفیت ساخت و تصویر توجه شده است. چیدمان اپتیکال این لنز دارای ۱۴ عدسی است که شامل یک عدسی اسفریکال در انتهای لنز و دو عدسی SLD میشود. لنزهای سری Art سیگما از کیفیت ساخت بسیار بالایی بهرهمندند، این لنز در مقابل نفوذ آب و گردوغبار تا حد بسیار زیادی مقاوم است.
سیستم فوکوس خودکار این لنز عملکردی سریع و دقیق به همراه دارد. تصاویر ثبت شده به همراه این لنز ۸۵ میلیمتر، حتی در هنگام استفاده از حداکثر گشودگی دیافراگم، شارپنس سرتاسری در تمام فریم به همراه دارند.
لنز کانن RF 85mm f/1.2L USM
یک لنز پرایم پرتره عالی برای کاربران دوربینهای کانن سری EOS R و RP
مشخصات:
- مانت: RF کانن
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۳/۹
- فوکوس خودکار: التراسونیک (حلقهای)
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۵ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲ برابر
- دهانه فیلتر: ۸۲ میلیمتری
- ابعاد: ۱۰۳×۱۱۷ میلیمتر
- وزن: ۱۱۹۵ گرم
کیفیت بوکه عالی
شارپنس مرکز فریم عالی
ابعاد بزرگ هنگام نصب بر روی دوربینهای سری R
قیمت بالا
لنز RF 85mm f/1.2 کانن هنگام نصب بر روی دوربینهای سری EOS R بهواسطه ابعاد بزرگ، شاید ظاهر جالبی نداشته باشد و قیمت آن نیز بههیچوجه ارزان نیست. اما با وجود ابعاد بزرگ و قیمت گران، نمیتوان از کیفیت تصویر بسیار عالی و عملکرد بینقص این لنز چشمپوشی کرد. چیدمان اپتیکال پیچیده این لنز شامل عدسیهای اسفریکال، UD، BR و کوتینگ Air Sphere است.
این لنز در مقابل نفوذ آبوهوا مقاوم است و عدسیهای جلویی و پشتی آن مجهز به کوتینگ fluorine هستند. عملکرد سیستم فوکوس خودکار این لنز بسیار سریع است و حلقه تنظیم فوکوس نیز امکان دقیق محدوده فوکوس را به نرمی هرچهتمامتر فراهم کرده است. شارپنس مرکز کادر تصاویر ثبت شده به همراه این لنز بهطور شگفتانگیزی حتی در هنگام کار با حداکثر گشودگی دیافراگم بالا است.
لنز کانن EF 85mm f/1.8 USM
لنز پرتره کارآمد با قیمت اقتصادی
مشخصات:
- مانت: EF کانن
- تعداد عدسیها/گروهها: ۷/۹
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۸
- فوکوس خودکار: التراسونیک (حلقهای)
- تثبیت کننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۵ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۳ برابر
- دهانه فیلتر: ۵۸ میلیمتری
- ابعاد: ۷۵×۷۲ میلیمتر
- وزن: ۴۲۵ گرم
طراحی جمعوجور
کیفیت ساخت بالا با توجه به قیمت
دیافراگم ۸ پرهای
کیفیت بوکه متوسط
عدم مقاومت در برابر نفوذ آبوهوا
بسیاری از ما ممکن است بهندرت به عکاسی پرتره بپردازیم و در این شرایط پرداخت هزینه بالا برای یک لنز پرتره، احتمالاً منطقی نیست. لنز EF 85mm f/1.8 USM یک لنز پرتره اقتصادی با طراحی جمعوجور و گزینه مناسبی برای افراد با شرایط مذکور است. این لنز بخشی از خصوصیتهای مثبت سایر لنزهای کانن را دارد، علاوهبراینکه وزن آن تنها ۴۲۵ گرم است. نسخه اولیه این لنز ۳۰ سال پیش برای دوربینهای SLR فیلمی ۳۵ میلیمتری عرضه شد.
چیدمان اپتیکال این لنز طراحی سادهای دارد و شامل ۹ عدسی در ۷ گروه به همراه کوتینگ Super Spectra برای جلوگیری از پدیده فلر و سایهدار شدن سوژهها است. سیستم فوکوس خودکار التراسونیک این لنز عملکردی سریع و بسیار کمصدا دارد، همچنین امکان استفاده از فوکوس دستی دائمی نیز به همراه این لنز امکانپذیر است.
لنز سامیانگ AF 85mm f/1.4 EF
مشخصات:
- مانت: EF کانن، F نیکون و E سونی
- تعداد عدسیها/گروهها: ۷/۹
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۹
- فوکوس خودکار: موتور استپینگ
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۹۰ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۱ برابر
- دهانه فیلتر: ۷۷ میلیمتری
- ابعاد: ۸۸×۷۲ میلیمتر
- وزن: ۴۸۵ گرم
کیفیت ساخت عالی
شارپنس مرکز کادر خوب
شارپنس پایین در حاشیههای کادر
لنز AF 85mm f/1.4 EF یکی از معدود لنزهای دارای فوکوس خودکار شرکت سامیانگ است که برای دوربینهای DSLR کانن طراحی شده است. کیفیت ساخت این لنز خوب به نظر میرسد و در مقابل نفوذ آبوهوا نیز مقاوم است. وزن ۴۸۵ گرمی و ابعاد کوچک این لنز، امکان حمل آسانی را برای کاربر مهیا کرده است.
همانند لنز فوکوس دستی سامیانگ که برای دوربینهای سری EOS R طراحی شده، این لنز فوکوس خودکار نیز دارای یک عدسی هیبریدی اسفریکال و کوتینگ چندلایه است. سیستم فوکوس خودکار این لنز مجهز به دو عدد موتور LSM (Linear Supersonic Motor) است. سیستم فوکوس خودکار این لنز عملکرد سریع و قابلاعتمادی دارد.
شارپنس مرکز کادر تصاویر ثبت شده به همراه این لنز، هنگام استفاده از گشودگی دیافراگم f/1.4 تعریف چندانی ندارد ولی با بستن دیافراگم و استفاده از گشودگی f/2 شارپنس مرکز کادر مناسبی در اختیار خواهد بود. اما شارپنس حاشیههای کادر تصاویر ثبت شده به همراه این لنز در کل چندان خوب نیست. اما وجود این ضعفها برای یک لنز پرتره چندان مهم نیست؛ کیفیت بوکه این لنز در هنگام استفاده از گشودگی دیافراگم f/1.4 بسیار عالی است و به لطف وجود دیافراگم ۹ پرهای با بستن دیافراگم و تنظیم آن بر روی f/2 نیز کیفیت بوکه افت نخواهد کرد.
بهترین لنزهای پرتره برای دوربینهای نیکون
لنز نیکون Z 85mm f/1.8 S
یک لنز پرتره ایدهآل برای کاربران دوربینهای سری Z نیکون
مشخصات:
- مانت: Z نیکون
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۲/۸
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۹
- فوکوس خودکار: موتور استپینگ
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۰ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۴ برابر
- دهانه فیلتر: ۶۷ میلیمتری
- ابعاد: ۷۵×۹۹ میلیمتر
- وزن: ۴۷۰ گرم
شارپنس عالی
بوکه بسیار باکیفیت
عرضه تنها برای مانت Z
باوجود حداکثر گشودگی نهچندان گشوده f/1.8، این لنز جمعوجور و سبک قادر به ارائه کیفیت تصویر عالی است. چیدمان اپتیکال این لنز دارای ۲ عدسی ED و کوتینگ Nano Crystal است. در این لنز از عدسیهای اسفریکال استفاده نشده است که این موضوع در جهت بهبود کیفیت بوکه، نقش داشته است. فوکوس خودکار این لنز عملکردی پاسخگو و تقریباً بیصدا به همراه دارد و بدنه آن نیز تا حد بسیار زیادی در مقابل نفوذ آبوهوا مقاوم است. بر روی بدنه این لنز یک حلقه کنترلی بزرگ با قابلیت برنامهدهی وجود دارد که میتوان از آن برای کنترل دیافراگم، تنظیم فوکوس و جبران نوردهی استفاده کرد.
کیفیت تصویر، شارپنس و کنتراست تصاویر ثبت شده به همراه این لنز در سراسر کادر، حتی در هنگام استفاده از بازترین دیافراگم، دیدنی و جذاب است. همچنین لازم به ذکر است که بوکه تصاویر ثبت شده به همراه این لنز بسیار روان و تا حد بسیار زیادی لطیفتر از بوکه تصاویر ثبت شده به همراه لنز نیکون AF-S 85mm f/1.4G است. پدیده فلر و سایهدار شدن سوژه نیز در تصاویر ثبت شده به همراه این لنز بهندرت مشاهده میشود.
لنز Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art
یکی از بهترین لنزهای ۸۵ میلیمتری برای دوربینهای DSLR نیکون و شاید بهترین!
مشخصات فنی:
- مانت: F نیکون، EF کانن، E سونی و L لایکا
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۴/۱۲
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۹
- فوکوس خودکار: التراسونیک (حلقهای)
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۵ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲ برابر
- دهانه فیلتر: ۸۶ میلیمتری
- ابعاد: ۹۵×۱۲۶ میلیمتر
- وزن: ۱۱۳۰ گرم
کیفیت تصویر عالی
فوکوس خودکار سریع و دقیق
وزن سنگین و ابعاد بزرگ
عدم وجود تثبیتکننده تصویر
بهعنوان یک لنز ۸۵ میلیمتری، این لنز سری Art سیگما وزن سنگین و ابعاد بزرگی دارد، اما در طراحی این لنز کیفیت تصویر در اولویت قرار گرفته و توجه خاصی به اندازه و وزن محصول نشده است. چیدمان اپتیکال پیچیده این لنز دارای ۱۴ عدسی است که شامل ۱ عدسی اسفریکال و ۲ عدسی SLD میشود. سیستم فوکوس خودکار این لنز از نوع التراسونیک و مجهز به موتوری حلقهای است که عملکردی دقیق و سریع به همراه دارد.
لنز Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art
یک لنز بسیار زیبا با بوکهای بینظیر، اما بزرگ و بسیار سنگین
مشخصات:
- مانت: F نیکون، EF کانن، E سونی و L لایکا
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۷/۱۲
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۹
- فوکوس خودکار: التراسونیک (حلقهای)
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۱ متر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲ برابر
- دهانه فیلتر: ۱۰۵ میلیمتری
- ابعاد: ۱۱۶×۱۳۲ میلیمتر
- وزن:۱۶۴۵ گرم
کیفیت ساخت بینقص
بوکهای بسیار چشمنواز و لطیف
وزن سنگین و اندازه بزرگ
قیمت نسبتاً بالا
لنز Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art یک لنز سری آرت سیگما با کیفیت ساخت عالی و البته ابعادی حجیم و وزنی سنگین است. این لنز در میان بسیاری از عکاسان بهعنوان لنزی که قادر است بهترین بوکه را در تصاویر ثبت کند، معروف است. این لنز دارای دهانه فیلتر بزرگ ۱۰۵ میلیمتری و وزن ۱۶۴۵ گرمی است که به لطف وجود حلقه اتصال به سهپایه، کنترل وزن سنگین این لنز، آسانتر شده است.
در این لنز از عدسیهایی ممتازی ازجمله ۳ عدسی FLD، ۲ عدسی SLD و ۱ عدسی اسفریکال استفاده شده است. امکان نصب آپدیت بر روی فریمور این لنز با تهیه USB Duck سیگما وجود دارد. لازم به ذکر است که متأسفانه این لنز در مقابل نفوذ آبوهوا مقاوم نیست. بوکه این لنز بهقدری نرم و روان است که میتوان گفت هیچ لنزی در این بخش قادر به رقابت با این لنز نیست. همچنین اعوجاج رنگ در این لنز بهخوبی کنترل شده است و شارپنس بسیار خوبی نیز در تصاویر ثبت شده به همراه آن وجود دارد.
لنز نیکون AF-S 85mm f/1.8G
لنزی کوچک، سبک و نسبتاً ارزان
مشخصات:
- مانت: F نیکون
- تعداد عدسیها/گروهها: ۹/۹
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۷
- فوکوس خودکار: التراسونیک (حلقهای)
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۰ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲ برابر
- دهانه فیلتر: ۶۷ میلیمتری
- ابعاد: ۸۰×۷۳ میلیمتر
- وزن: ۳۵۰ گرم
طراحی جمعوجور
شارپنس و بوکه خوب
دیافراگم ۷ پرهای
بزرگترین جذابیت این لنز طراحی جمعوجور آن است. این لنز جمعوجور، فضای چندانی از کیف کاربر نخواهد گرفت و همچنین نیاز به پرداخت هزینه چندانی نیز برای خرید آن نخواهد بود. چیدمان اپتیکال این لنز شامل ۹ عدسی است که هیچ عدسی ED و یا اسرفیکال در آن بکار نرفته است.
این لنز از کیفیت ساخت خوبی بهرهمند است، بدنه این محصول در مقابل نفوذ آبوهوا مقاوم است و مجهز به سیستم فوکوس خودکار التراسونیک با موتور حلقهای است که عملکردی سریع و دقیق به همراه دارد. همراه با این لنز میتوان در تصاویر، بوکهای بسیار نرم به ثبت رساند.
بهترین لنزهای پرتره سونی
لنز سونی FE 85mm f/1.8
لنزی سبک و جمعوجور، اما توانا – یک لنز ۸۵ میلیمتری عالی برای دوربینهای سری a7 و a9
مشخصات:
- مانت: E سونی
- تعداد عدسیها/گروهها: ۹/۷
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۹
- فوکوس خودکار: استپینگ
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۰ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۳ برابری
- دهانه فیلتر: ۶۷ میلیمتری
- ابعاد: ۷۸×۸۲ میلیمتر
- وزن: ۳۷۱ گرم
شارپنس و بوکه عالی
طراحی جمعوجور و سبک
قیمت مناسب
حداکثر گشودگی دیافراگم نهچندان باز
لنز ۸۵ میلیمتری f/1.8 سونی، حسی مشابه با لنزهای ۳۵ و ۵۰ میلیمتری با حداکثر گشودگی دیافراگم f/1.8 ساخته شده توسط این شرکت دارد. این لنز فاقد حلقه تنظیم دیافراگم و درجهبندی برای فوکوس است، اما بر روی بدنه این لنز یک سوئیچ AF/MF و یک دکمه هولد فوکوس قابل شخصیسازی وجود دارند.
سیستم فوکوس خودکار این لنز بهواسطه استفاده از موتور استپینگ خطی، عملکردی سریع و تقریباً بیصدا به همراه دارد. این لنز در مقابل نفوذ آبوهوا مقاومت بالایی دارد. چیدمان اپتیکال این محصول مجهز به ۱ عدسی ED و دیافراگمی ۹ پرهای است. شارپنس محدوده مرکزی کادر در تصاویر ثبت شده به همراه این لنز حتی در صورت استفاده از دیافراگم f/1.8 کیفیت برجستهای دارد. این لنز همچنین در ثبت بوکهای روان و لطیف توانایی بالایی دارد و نیازی به استفاده از حداکثر گشودگی دیافراگم برای دستیابی به بوکه به همراه این لنز وجود ندارد.
لنز Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art
لنزی گرانقیمت، اما ارزشمند برای افرادی که به عمق میدانی بسیار کمعمق نیاز دارند
مشخصات:
- مانت: E سونی، EF کانن، F نیکون و L لایکا
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۴/۱۲
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۹
- فوکوس خودکار: التراسونیک (حلقهای)
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۵ سانتیمتر
- دهانه فیلتر: ۸۶ میلیمتری
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲ برابری
- ابعاد: ۹۵×۱۲۶ میلیمتر
- وزن: ۱۱۳۰ گرم
طراحی و کیفیت ساخت عالی
کیفیت تصویر بسیار خود
عدم وجود تثبیتکننده تصویر
قیمت بالاتر نسبت به لنز سونی FE 85mm f/1.8
همانند سایر لنزهای سری Art سیگما که در این متن به آنها اشاره کردیم، این لنز نیز وزن سنگین و ابعاد بزرگتری نسبت به محصولات سایر کمپانیها دارد. چیدمان اپتیکال این لنز از ۱۴ عدسی که شامل ۲ عدسی SLD و ۱ عدسی اسفریکال میشوند، تشکیل شده است. شارپنس تصاویر ثبت شده به همراه این لنز در سرتاسر کادر خیرهکننده است و وجود دیافراگم ۹ پرهای نیز موجبات ثبت بوکهای نرم و چشمنواز را تکمیل کرده است. در کل اگر وزن و اندازه این لنز برایتان آزاردهنده نیست، باید گفت که از نظر کیفیت تصویر و بوکه، این لنز ۸۵ میلیمتری سیگما عملکرد بیرقیبی دارد.
لنز سونی FE 85mm f/1.4 GM
یک لنز ۸۵ میلیمتری سری جی مستر کاملاً حرفهای
مشخصات:
- مانت: FE سونی
- حداکثر گشودگی دیافراگم: f/1.4
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۱۱
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۳/۱۰
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۰ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲ برابر
- دهانه فیلتر: ۷۷ میلیمتری
- ابعاد: ۹۰×۱۰۸ میلیمتر
- وزن: ۸۲۰ گرم
کیفیت تصویر خیرهکننده
کنترل عالی
ساختار مقاوم در برابر نفوذ آبوهوا
وزن سنگین
قیمت بالا
لنز سونی FE 85mm f/1.4 GM لنز پرتره ممتاز سونی است که در آن از عدسیهای اعلا سری G-Master سونی استفاده شده است. تصاویر ثبت شده به همراه این لنز شارپنسی بسیار بالا و بوکهای نرم و چشمنواز به همراه دارند و حتی با اندکی بستند دیافراگم نیز کیفیت تصاویر ایدهآل خواهد بود. این لنز قیمت بالایی دارد ولی عملکرد بینقصی در اختیار میگذارد که قیمت آن را توجیه میکند.
لنز Tokina atx-m 85mm f/1.8 FE
مشخصات:
- مانت: E سونی
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۰/۷
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۹
- فوکوس خودکار: دارد
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۸۰ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۲۵ برابر
- دهانه فیلتر: ۷۲ میلیمتری
- ابعاد: ۸۰×۹۳ میلیمتر
- وزن: ۶۴۵ گرم
بوکه زیبا
شارپنس مرکز کادر عالی
فوکوس تقریبا بیصدا
عدم مقاومت در برابر نفوذ آبوهوا
شاید به نظر حداکثر گشودگی دیافراگم f/1.8 این لنز چندان مناسب نیاید، اما این مقدار برای این لنز باعث دستیابی به بوکهای بسیار لطیف شده است که در بسیاری از لنزهای گرانتر با گشودگی دیافراگم بالاتر، شاهد آن نیستیم. این لنز همچنین در ثبت دقیق جزئیات نیز توانایی بالایی دارد. متأسفانه این محصول در مقابل نفوذ گردوغبار و آب مقاوم نیست، اما بدنه آن استحکام بالایی دارد. پیشنهاد میکنیم که از این لنز در کنار دوربینهای جدید سونی مجهز به تثبیت کننده تصویر Sensor Shift هستند، استفاده کنید.
بهترین لنز پرتره فوجیفیلم
لنز Fujifilm XF 56mm f/1.2 R WR
بهترین لنز پرتره برای دوربینهای سری X فوجیفیلم
مشخصات:
- مانت: X فوجی
- تعداد عدسیها/گروهها: ۱۳/۸
- تعداد تیغههای دیافراگم: ۱۱
- فوکوس خودکار: استپینگ
- تثبیتکننده تصویر: ندارد
- حداقل فاصله فوکوس: ۵۰ سانتیمتر
- حداکثر بزرگنمایی: ۰.۱۴ برابر
- دهانه فیلتر: ۶۷ میلیمتری
- ابعاد: ۸۰×۷۶ میلیمتر
- وزن: ۴۴۵ گرم
شارپنس مرکز کادر عالی
دیافراگم ۱۱ پرهای
مقاومت در برابر نفوذ آبوهوا
این لنز که در سال ۲۰۲۲ عرضه شد، قادر است بوکه و شارپنس بالایی را برای کاربران دوربینهای فوجیفیلم مهیا کند. حداکثر گشودگی دیافراگم این لنز f/1.2 و وزن آن تنها ۴۴۵ گرم است. بدنه این لنز در مقابل نفوذ آب و گردوغبار مقاوم است. تنها نقطهضعف این لنز را میتوان عدم وجود تثبیتکننده تصویر دانست که البته با وجود تثبیتکننده تصویر داخلی قدرتمند در بسیاری از دوربینهای فوجی، این مشکل چندان به چشم نخواهد آمد. دیافراگم ۱۱ پرهای این لنز، امکان ثبت بوکهای بشدت لطیف را در تصاویر مهیا کرده است.
جمعبندی
فواصل کانونی ۵۰ تا ۱۳۵ میلیمتری متداولترین فاصلههای کانونی برای عکاسی پرتره است. البته این موضوع یک اصل محسوب نمیشود و میتوان از فواصل کانونی کوتاهتر و یا بلندتر نیز برای عکاسی پرتره استفاده کرد، اما بازه ۵۰ تا ۱۳۵ میلیمتر بیشترین استفاده را برای این نیاز عکاسی دارد. آیا لنز بهتری از موارد فوق برای عکاسی پرتره میشناسید؟